U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer C - Turnhout FC B (speeldag 18 op 18-01-2014)

Eindstand: Meer C 6 - 11 Turnhout FC B

Vandaag moesten onze roze duivels de wei in tegen de boys en één meisje van FC Turnhout B. De scouting tijdens de opwarming leerde ons dat het gevaar bij de tegenstander vooral van hun “blonde” speler ging komen. Dit uitte zich ook al meteen in het begin van de wedstrijd toen deze jongeman onze netten al meteen bol zette : 0-1. Onze meiden lieten zich zeker niet doen en het was Nienke die ons goede spel kon omzetten in de gelijkmaker : 1-1. Het spel ging goed op en neer en onze meisjes gingen op sportieve wijze het duel aan.  Soms werd er door de harde, maar faire duels al eens een speler of speelster geraakt maar dit hoort ook bij het voetbalspel en de beide ploegen speelden voor wat ze waard waren. Nienke kon voor onze roze duivels nog tweemaal de netten doen trillen maar ook onze tegenstander scoorde nog een aantal doelpunten waarvan er zeker en vast enkele vermijdbaar waren. Dit resulteerde in een wat overdreven ruststand van 3-8.

Tijdens de rust werden onze meiden nogmaals opgepept en de tweede helft speelden onze meisjes grandioos. Er werd gevochten voor elke bal en geen enkel duel werd geschuwd.  Dit tot wanhoop van één bepaalde speler van FC Turnhout die af en toe het noorden verloor en er meermaals met de botte bijl inging of zelfs hier en daar een elleboog of duw in petto had.  Vooral Sophie moest het hierbij ontgelden en de bezoekende trainer haalde deze jongeman terecht enkele minuten van het veld om hem te laten afkoelen. Onze meisjes lieten het niet aan hun hart komen en Nienke was een ware gesel voor de bezoekende defensie en scoorde in de tweede helft ook nog eens drie keer. Daarenboven miste ze ook nog een aantal goede mogelijkheden. Ook Sophie en Caitlin kwamen dicht bij een doelpunt maar hun pogingen belandden helaas net niet in doel. Dat het bij FC Turnhout niet echt meer wou vlotten leidde wederom tot een opstootje waarbij dezelfde speler, toen hij opnieuw het veld betrad, een regelrechte aanval op Sophie in petto had….  Na de wedstrijd was er  zelfs een mama van FC Turnhout die persoonlijk haar excuses kwam aanbieden omdat ze diep beschaamd was over het optreden van dit heerschap.

Oh ja, er werd ook nog gevoetbald in de tweede helft en wat onze meiden op de mat legden behoorde zeker tot  het betere werk dat we dit seizoen te zien kregen. Hayley moest zich in de tweede helft maar 3 maal omdraaien en keepte voortreffelijk, Hannah, Lotte en Caitlin speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen en ook de overige meisjes Sophie, Tooske, Larissa en Nienke mogen allen op een schitterende wedstrijd terugblikken, gekruid met in totaal 6 doelpunten, allen gescoord door onze piloot Nienke !

Zo eindigde deze bewogen wedstrijd op een zeer verdienstelijke 6-11 !!

Met onze 6 doelpunten hebben we onze eerste betrachting van de tweede seizoenshelft reeds gerealiseerd (namelijk meer dan 5 doelpunten scoren in één wedstrijd) en dit betekent dat trouwe supporter Jos Brosens (opa van Larissa en papa van T1 Petra) onze meisjes op lekkere frietjes zal trakteren bij de eerstvolgende thuiswedstrijd ! Omdat Jos vandaag niet op de wedstrijd aanwezig kon zijn werd hij meteen na de wedstrijd al vast op de hoogte gebracht van dit heuglijke feit.

Ook de derde helft was best aangenaam zodat we tevreden en met opgeheven hoofd huiswaarts konden keren.