U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer C - Sint Jozef (speeldag 23 op 22-02-2014)

Eindstand: Meer C 1 - 17 Sint Jozef

Na enkele weken van gedwongen rust moesten we het vandaag opnemen tegen St. Jozef. Vermits de heenwedstrijd ook werd uitgesteld wisten we nog niet veel van deze tegenstander maar hun uitslagen lieten ons toch verstaan dat zij over een zeer sterke formatie beschikken.

Onder het deskundige toeziend oog van jeugdcoördinator Jo werd er om 13.00u afgetrapt. St. Jozef schoot als een raket uit de startblokken en voor we het goed en wel beseften stond er na amper 3 minuten wedstrijd reeds een droge 0-4 op het bord.  We vreesden even voor een rampscenario maar onze meisjes herpakten zich wonderwel. De volgende twintig minuten werd er zeer goed strijd geleverd en moesten we zelfs geen enkel doelpunt meer toestaan, en dit tegen een ijzersterke tegenstander.  Een dikke pluim voor iedereen voor hun tomeloze inzet en strijd. Een speciale vermelding vandaag voor doelvrouw Hayley die een zeer sterke wedstrijd keepte en ook de spelhervattingen waren vandaag uitmuntend ! Dit is wat we elke week van onze doelvrouw willen zien ook al weten we natuurlijk dat de ene week de andere niet is, we zijn immers zelf ook sjotter geweest. Ook konden we sporadisch tegenprikken maar vooralsnog kreeg onze piloot Nienke de bal nog niet in het vijandige doel. De laatste twee minuten van de eerste helft waren er even te veel aan zodat we nog 3 doelpunten moesten incasseren : ruststand 0-7.

Tijdens de rust nam jeugdcoördinator Jo onze meisjes nog even apart om hen nog wat extra aanwijzingen te geven, zodoende kon met veel moed de tweede helft aangevangen worden.

Sint Jozef bleef uiteraard de plak zwaaien en prikte geregeld nog een doelpuntje tegen onze netten. Ook wij lieten ons niet onbetuigd en prikten tegen waar we konden.Nu was het gelegenheidspiloot Lore die enkele malen haar kans ging maar ze had net niet genoeg kracht meer om de goalie te verschalken. Ook Nienke trof nog eens de paal. Iedereen bleef zich voorbeeldig inzetten en Caitlin schudde zowaar een perfecte kopbal uit haar mouw. Dit is ook het bewijs dat we zeker en vast niet meer die bange wezeltjes zijn van in het begin en ook werd er af en toe, zeker niet moedwillig, een blauwwitte tegenstander onder de graszoden gestopt. Wat een speler van St. Jozef tegen Sophie de volgende quote deed ontvallen : “amai, gij hebt sterke voeten”.

Naar het einde van de wedstrijd kon Hannah, na een zeer goede interceptie, met een gemeten pas Nienke alleen voor doel zetten en ditmaal deed Nienke de netten van St. Jozef trillen, de eer werd zo zeker en vast gered ! Eigenlijk scoorden we vandaag zelfs 4 keer maar Tooske, Nienke en Sophie verschalkten hun eigen doelvrouw wanneer ze in allerijl een doelpunt probeerden te voorkomen. Geen erg meisjes, zo een dingen gebeuren nu éénmaal op een voetbalveld.

De  wedstrijd eindigde op een zeer verdienstelijke 1-17 tegen een technisch zeer onderlegd St. Jozef. Een dikke proficiat voor de jongens, meisje en begeleiders uit Rijkevorsel voor de sportieve en leuke wedstrijd !

Onze meisjes die vandaag met heel veel overgave speelden : Hayley, Hannah, Sophie, Larissa, Tooske, Caitlin, Lotte, Nienke en Lore.

Na de wedstrijd werd de hele ploeg (incl. technische staf) getrakteerd op frietjes door Jos Brosens, een dikke merci hiervoor !! Andere supporters mogen zich natuurlijk ook altijd nog aanmelden voor één of andere traktatie J.

Den derde helft was ook weer meer dan geslaagd met enkele gesmaakte uitspraken (voornamelijk van onze T2), o.a. over een trouw in de “waai” (of was het Hawai???), de saus van Klaus (doelend op de nakende spaghetti-avond waar onze T2 haar diensten heeft aangeboden) en wortelpuree in hartjesvorm tijdens Valentijn kwamen naast vele andere onderwerpen aan bod.

Dat we goed bezig zijn met onze meisjes bewijst het feit dat (bijna) iedereen reeds heeft toegezegd om de kleuren van de KFC Meer ook komend jaar te blijven verdedigen ! Lore en Kato hangen er zelfs hun dansplunje voor in de kast !Mochten nog andere meisjes zich geroepen voelen, iedereen is welkom uiteraard !

100% goed bezig zijn we echter nog niet want we werden tot 3x toe aangesproken door het bestuur dat we de verwarming in de schuur hadden laten branden en de deur hadden laten openstaan.

Aan ons, de technische staf, om hier in het vervolg beter te doen zodat we ook zeker en vast het bestuur te vriend houden !

Tot de volgende, te beginnen volgende week zaterdagvoormiddag tegen de jongens van Gierle A.