U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Gierle A - Meer C (speeldag 24 op 01-03-2014)

Eindstand: Gierle A 17 - 6 Meer C

Vandaag moesten we de jongens en één meisje van Gierle partij geven. De 8 meiden die vandaag op de feuille werden vermeld waren Hayley, Hannah, Tooske, Caitlin, Lotte, Kato, Lore en Nienke. Sophie was een een weekendje aan zee en Larissa had familiale verplichtingen.

Gierle kwam al snel op voorsprong maar we konden al even snel de gelijkmaker scoren via Nienke. Onze meisjes speelden zeer goed mee en konden zeker in de aanvangsminuten hun voet zetten naast onze opponent. Zo ging het naar 3-1 en vervolgens was het Kato die, mede door ons goede verweer, de aansluitingstreffer kon netten, 3-2.  Iedereen deed zijn uiterste best maar naarmate de eerste helft vorderde kregen we naar mijn idee toch wel enkele veel te simpele doelpunten te slikken waarbij de infiltrerende tegenstanders te vrij werden gelaten en ook onze doelvrouw kende al sterkere periodes dan deze eerst helft. Nienke kon nog wat terugdoen en zo werd er met een 10-3 score de rust ingegaan waarbij we op twee gedachten hinkten. Tevreden over de inzet en bepaalde periodes over het spel maar een beetje teleurgesteld dat we de tegendoelpunten soms toch wel heel gemakkelijk weggaven.

Onze meiden hadden ook de grootste moeite om het enige meisje, Shanti, bij de tegenpartij aan banden te leggen. Deze meid kan als voorbeeld voor onze meisjes gelden en zij had werkelijk alles in huis, balletje aannemen, speloverzicht, goede pass, goed schot,…ze had het allemaal. Dus bij deze is bewezen dat ook meisjes zeer goed kunnen voetballen !

In de tweede helft kwam Shanti minder in haar spel wat een verdienste was van heel de ploeg. Wij bleven zeer goed weerwerk bieden en kregen zelf ook een hele resem kansen. Vaak werden deze gemist omdat we af en toe nog de nodige koelbloedigheid missen om onze kansen beter te benutten.  Het waren, net zoals in de eerste helft Nienke (2x) en Kato die toch enkele van onze vele kansen in een doelpunt konden omzetten. Dit was wederom de beloning voor het harde werk van de hele ploeg. Ook Hayley bewees de tweede helft dat ze wel degelijk goed kan keepen als ze er zin in heeft en de concentratie kan behouden.

Zo werd de wedstrijd afgefloten bij een voor ons zeer verdienstelijke 17-6 score waarbij we zelfs minder doelpunten hadden kunnen  tegen krijgen en ook meer hadden kunnen (misschien wel moeten)  scoren. Maar met als en wat kom je natuurlijk niet veel verder.

Uiteindelijk doet de score er ook helemaal niet toe en waren we zeer tevreden met de prestatie van ons 8-tal vandaag !

Volgende week gaan we proberen de pieren uit Meerle het vuur aan de schenen te leggen !