U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Gierle B - Meer C (speeldag 26 op 15-03-2014)

Eindstand: Gierle B 7 - 3 Meer C

Vandaag moesten we weer vroeg uit de veren om voor de tweede maal in twee weken tijd de verplaatsing naar Gierle te maken. Iedereen was stipt op tijd op de afspraak, uitgezonderd onze T2 Tracy. Toen ze even later toch op het appel verscheen hadden we bij het aanschouwen van onze T2 toch een zwaar vermoeden dat haar telaatkoming wel eens met een hele wilde nacht te maken kon hebben. Zelf hield ze het op vermoeidheid na een zware (werk?)week. Annemie (mama Caitlin) besloot ditmaal maar wijselijk om haar vierwieler op de parking in Meer achter te laten en met T1 Petra mee te rijden om de veiligheid op de rotonde in Merksplas niet in gevaar te brengen.

Dit gezegd zijnde vertrokken we vandaag met 10(!) meiden richting Gierle. 10 is niet altijd eenvoudig om te wisselen maar iedereen wou supergraag mee om te voetballen dus enkel Lotte moest wegens familiale verplichtingen afhaken.

Vooraf zagen we ook dat Gierle een aantal flink uit de kluiten gewassen kerels tussen de lijnen zou brengen, dus we waren gewaarschuwd. Onze start was niet fameus toen we reeds na minder dan 1 minuut de 1-0 om de oren kregen nadat staart Hannah de bal verloor toen ze al voetballend wou uitverdedigen. Geen erg en in het vervolg van de wedstrijd zette ze verder een vlekkeloze prestatie neer. Onze meiden speelden een zeer goede eerste helft ook al kwamen we zelfs 3-0 achter. De meiden lieten deze achterstand echter niet aan hun hart komen en we konden echt spreken van een gelijkopgaande wedstrijd met kansen langs beide zijden ook al werden de onze voorlopig niet omgezet in een doelpunt. Ook Gierle speelde zeker wat kansen bij elkaar maar doelvrouw Hayley keepte vandaag een zeer puike wedstrijd en ook de spelhervattingen werden vandaag meestal zeer goed uitgevoerd. Naarmate de eerste helft vorderde werden we sterker en sterker en het was Nienke die het goede spel van onze roze duivels bekroonde met een doelpunt, 3-1. We bleven er vol voor gaan met nog talrijke mogelijkheden en het was Lore die zowaar, na goed voorbereidend werk van Nienke, de aansluitingstreffer tegen de netten joeg, 3-2 wat tevens de ruststand was !

In de tweede helft was het eigenlijk onze bedoeling om doelvrouw Hayley te wisselen omdat ze te laat op de afspraak verscheen (iedereen gelijk voor de wet) maar o.w.v. haar goede prestatie besloten we ze toch maar te laten staan, en met rede want in de tweede helft ging ze verder op haar elan. Ze dook zelfs met gevaar voor lijf en leden in de voeten van twee aanstormende Gierle aanvallers waarbij ze de bal mooi uit de voeten van de tegenstander haalde en de twee jongeheren in een vleeshoop bovenop haar deed belanden.  Wij moesten natuurlijk veel wisselen maar iedereen deed zijn uiterste best en werkelijk niemand viel vandaag uit de toon. Puike wedstrijd van al onze meiden, dikke proficiat ! Alleen Sophie was een beetje ongelukkig vandaag nadat ze halverwege de tweede helft moest gewisseld worden met een pijnlijke voet waar het onze bedoeling was om haar de hele tweede helft als staart te laten spelen. Ook in de tweede helft was het een zeer gelijke strijd met wisselende kansen, helaas vlogen de onze naast of over de goal of in de handen van de keeper terwijl Gierle toch tweemaal wist te scoren, 5-2. Nog gaven onze meisjes zich niet gewonnen en het was piloot Kato die ons terug in de wedstrijd schoot, 5-3. We kwamen zelfs wederom ei zo na aan de aansluitingstreffer maar de inzet van Nienke belandde helaas tegen de binnenkant van de paal en zo weer het veld in. Van pech gesproken ! Het was daarentegen Gierle dat op het einde nog wel tweemaal wist te scoren zodat het toch nog een overdreven 7-3 score werd maar we waren supertrots op onze meisjes want ze hadden werkelijk alles gegeven ! Deze 7-3 score was ook merkelijk beter dan de 14-3 uit de heenwedstrijd. Proficiat aan het sportieve Gierle B !

Zoals gezegd hadden we vandaag alleen maar uitblinkers maar vandaag toch een speciale vermelding voor de meisjes die misschien niet altijd in de schijnwerpers staan maar steeds een harde strijd leveren op het middenveld. Een dikke pluim dus voor Caitlin, Tooske, Lore en Larissa voor hun uitmuntende spel van vandaag ! Larissa speelde naar mijn gevoel misschien wel één van haar beste wedstrijden van het seizoen !

Ook Jana was er na enkele trainingsweken na lange tijd terug bij en ze bewees het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn wat ons alleen maar ten goede kan komen in de toekomst met het oog op volgend seizoen !

Ook kregen we welgemeende complimenten van Gierle B en deze mogen samen met de puike wedstrijd van vandaag volledig op het konto geschreven worden van ons trainersduo Petra en Tracy want het is zeker niet altijd evident om een groep meisjes te leiden en in het gareel te houden tijdens trainingen en wedstrijden ! Dank jullie wel voor jullie inzet !

De 10 heldinnen van vandaag : Hayley, Sophie, Hannah, Tooske, Lore, Caitlin, Kato, Larissa, Jana en Nienke !

Doe zo verder meisjes en als jullie ook proberen steeds dezelfde inzet op training te tonen kan het nog een mooi verhaal worden.

Tot slot nog een dikke merci voor de, ondanks de verre verplaatsing, talrijk opgekomen supporters die onze meisjes gedurende de hele wedstrijd zeer positief vooruitschreeuwden !

Tot volgende week voor de verplaatsing naar Sint-Jozef.