U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Turnhout FC B - Meer C (speeldag 5 op 05-10-2013)

Eindstand: Turnhout FC B 14 - 3 Meer C

Vandaag moesten onze roze duivels de jongens en één meisje van FC Turnhout B partij geven. Onze vaste doelvrouw Hayley was de verjaardag van zus Inya gaan vieren in Plopsaland zodat we met een doelwachtersprobleem opgezadeld zaten. Sophie nam sportief de handschoen op en nam de eerste helft plaats in het doel. Hannah startte daardoor als staart, Nienke als piloot en vermits Melissa en Kato vorige week niet hadden gespeeld mochten zij vandaag bij de start de vleugels voor hun rekening nemen. Caitlin, Larissa, Tooske en Lieselore kwamen hen geregeld aflossen. Ondanks het vroege uur (10.00u) schoten onze roze duivels als een raket uit de startblokken en de aanwezigheid van danseres Kato deed zich meteen positief gevoelen toen ze op snelheid door de blauwwitte verdediging infiltreerde en ons meteen op voorsprong knalde. De eerste voorsprong ooit voor onze meiden (0-1) ! Ook Turnhout liet zich niet onbetuigd en probeerde meer dan eens de aanval te zoeken maar voorlopig stonden we pal.

We bleven zeer goed spelen, de inzet was prima en we konden geregeld een goede aanval in elkaar knutselen die, helaas voor ons, vakkundig in de kiem werden gesmoord door onze tegenstander. Piloot en duivel doet al Nienke was zowat overal te vinden en Melissa voerde haar taken op de linkervleugel ook zeer goed uit. De wisselspeelsters Caitlin, Larissa, Tooske en Lieselore deden ook meer dan hun duit in het zakje wanneer zij op het veld verschenen. Tooske moest zelfs polyvalent zijn en even als staart fungeren, wat ze overigens prima deed, toen Hannah even sterretjes zag nadat een bal pardoes in haar gezicht belandde.

Dat het echt wel goed ging bewees de volgende quote, halverwege de eerste helft, van staart Hannah tegen ondergetekende :”ik heb niks te doen!”. Ging het misschien te goed? Feit is dat in het tweede gedeelte van de eerste helft de concentratie wat afnam en er vaker slecht werd uitverdedigd door het midden. Mede hierdoor werd Turnhout sterker en moesten we enkele vermijdbare doelpunten incasseren zodat we uiteindelijk met een, in mijn ogen, ietwat overdreven 5-1 score gingen rusten in het voordeel van onze blauwwitte tegenstander. Toch ook een speciale vermelding voor gelegenheidsdoelvrouw Sophie voor haar gesmaakte optreden.

De tweede helft  nam Caitlin plaats onder de lat en startte Sophie als staart als vervangster voor Hannah. We begonnen de tweede helft zoals we de eerste geëindigd waren, veel te slap. Logischerwijze moest Caitlin haar nieuwe plaats in doel ook nog wat gewoon worden zodat de score in het eerste deel van de tweede helft flink werd opgedreven in het voordeel van onze tegenstander. De kopjes gingen echter niet naar beneden, we kromden onze rug, en vochten ons terug in de wedstrijd. Ook Caitlin had het keepen nu helemaal onder de knie en schudde nog een aantal goede reddingen uit haar mouw. Aan de overzijde kwamen we nu ook terug tot kansen waarvan Nienke er één wist te benutten. Een beloning voor onze vechtlust. Ook Larissa kon bijna haar doelpuntje meepikken maar een verdediger stak er nog net een voetje tussen. Even later mocht Nienke ook nog een vrije trap nemen en zij plaatste deze perfect voorbij de muur en de keeper in doel. Ons derde doelpunt van de wedstrijd en tevens de eerste keer in ons prille bestaan dat we drie doelpunten konden scoren ! De wedstrijd eindigde in 14-3 voor FC Turnhout, waarvoor onze proficiat ! Over het algemeen waren we zeer tevreden met het getoonde spel al waren er ook enkele werkpuntjes (o.a. niet uitverdedigen door het midden en de concentratie proberen de ganse match vast te houden). Zo weten de trainsters ook weer waaraan ze de komende weken verder kunnen werken. Rome is immers ook niet op één dag gebouwd.

Tot slot nog dit. O.w.v. de kermisweek en de kindervolksspelen op woensdag is er deze week geen training. Later deze week zal je een mail ontvangen wie er volgende zaterdag om 12.30u in Meer wordt verwacht. Mocht je niet kunnen gelieve dan tijdig Petra te verwittigen zodat zij tijdig haar selectie op papier kan zetten.