U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Sint Jozef - Meer (speeldag 10 op 03-11-2013)

Eindstand: Sint Jozef 2 - 1 Meer

Op deze eerste echte herfstachtige zondagnamiddag nam KFC Meer het op tegen Sint-Jozef, een ploeg die al jaar en dag bekend staat voor hun onvoorwaardelijke inzet, en tevens een ploeg die in het verleden alle middelen gebruikte om te winnen, geoorloofd én ongeoorloofd.
Met deze wetenschap indachtig was het aan de KFC om sterk aan de wedstrijd te beginnen en zo het enthousiasme van de thuisploeg te temperen.
De wedstrijd zelf begon met een eerste klein kansje voor Meer. Een scherp aangesneden corner van Gregory Carrasquet (terugkerend uit langdurige blessure) wordt gedragen door de felle wind, en valt bijna achter doelman Snoeys in doel. Hierna is het aan de thuisploeg om een eerste keer de neus aan het venster te steken. Een aanval vanop de rechterkant bereikt de achterlijn, waar de bal richting penaltypunt wordt terug gegeven. Het is echter Jef Adriaensen die met een goed getimede tackle de bal kan blokken. Wat volgt is 20 minuten middenveldspel zonder echte kansen en met weinig uitgespeelde acties, de vaak strakke wind en het drassige veld speelden hier zeker een rol in. We zitten in de 25’ wanneer er onzorgvuldig wordt verdedigd aan Meerse kant en dit zorgt ervoor dat Robin Blackman vrij kan aanleggen in de 16-meter, zijn schot is echter overhaast en vliegt ver over. Tien minuten later is het wel bingo voor de thuisploeg. Na een onoplettendheid achteraan volgt een te korte terugspeelbal richting keeper Marijn Van Gastel. Die zit wel eerst op de bal, maar hij kan niet anders dan de bal tegen de aanvaller trappen. Karl Hermans krijgt de bal juist onder de gordel aangeschoten en kan, met enige pijn en moeite, in 2
e
instantie de bal makkelijk binnen leggen: een klotegoal en 1-0 voor Sint-Jozef.
Dat was meteen het laatste wat we konden noteren in deze matige eerste helft, waarin Sint-Jozef het betere van het spel had en dit ook vertaald zag in een voorsprong.

Met hernieuwde moed vatte geel-zwart de tweede helft aan. Er werd getracht hoog druk te zetten en zo Sint-Jozef weg te drukken op de eigen helft. Aanvankelijk lukte dit ook aardig, waardoor Meer het meeste balbezit kon opeisen. We noteren meerdere acties langs de flanken waar vaak de laatste pas niet perfect was. De hoge druk van Meer zorgde al vlug voor enkele corners en vrije trappen op de helft van de tegenstander. Sint-Jozef plooide meermaals met 11 man achter de bal om toch geen tegendoelpunt te slikken. Echte doelkansen zijn er niet, maar de 1-1 hangt meer in de lucht dan de 2-0. De thuisploeg focust zich nu vooral op verdedigen en sporadisch kunnen ze uitbreken met een snelle counter. Dat is ook exact wat er gebeurt in de 70e minuut. Sint-Jozef recupereert de bal en enkele baltoetsen later staat hun aanvaller oog in oog met Marijn. De doelman weet de eerste inzet nog mooi te keren, maar hij staat daardoor wel ver uit zijn doel. De bal vindt Kevin Donckers die met een magistrale lob vanop 25meter de netten doet trillen, mooi afgewerkt. De veer bij de bezoekers is echter nog niet gebroken en in de minuten die volgen weten ze weer Sint-Jozef achteruit te drukken. Dit resulteert echter pas laat in een tegendoelpunt. De ingevallen Wim Aerts trapt een gemeten voorzet op het hoofd van Koen Koyen die de bal overhoeks in het doel doet belanden. We zitten echter al in de 85e minuut en dus moesten we hopen dat de bal nog een laatste keer goed viel. Dit gebeurde spijtig genoeg niet en zo sluiten we deze wedstrijd spijtig genoeg af met een 2-1 verlies.

De tweede helft was een stuk beter en aangenamer om te bekijken dan de eerste helft en dit moet dan ook vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden. Dit was tevens de laatste wedstrijd van de eerste periode (gewonnen door Weelde met 30/30 punten) waarin KFC Meer 15/30 haalde. Volgende week komt de derde in de stand, Oosthoven KSK, op bezoek We  zullen dus weer alle hulp langs de kant kunnen gebruiken! Aftrap 14.30u.

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Jef Adriaensen (45’), Pieter Voeten, Jef Leemans, Jelle Vervoort (84’), Robin Koyen, Gregory Carrasquet (55’), Ben Aerts, Jef Swaenen, Koen Koyen, Christian Vissers / Sven Van Der Auwera, Wim Aerts (45’), Danny Pas (55’), Tom Van Der Hoofden (84’)

Verslag door: Nr 20