U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Ekeren FC - Meer (speeldag 19 op 19-01-2014)

Eindstand: Ekeren FC 1 - 1 Meer

Afgelopen zondag kregen we Meer op bezoek, weeral een ploeg die tegen de degradatie vecht en dus een ploeg waarvan we op voorhand wisten dat ze hun huid duur zouden verkopen en dat niet voor een schoonheidsprijs op bezoek kwamen op de Bist. In de heenwedstrijd hadden we daar na een barslechte wedstrijd nog 2 - 0 op onze bek gekregen. We waren dus gewaarschuwd.

En onze jongens namen deze waarschuwing ter harte want we begonnen heel gedreven en geconcentreerd aan de wedstrijd.  Vanaf minuut 1 namen we de match stevig in handen en onze tegenstrever had alle moeite van de wereld om een poot aan de grond te krijgen. En het goede voetbal leverde ook kansen op. De 1ste kansen werden nog verprutst, maar toen Jelle na een mooie collectieve aanval de bal snoeihard in de winkelhaak knalde, werd onze aanvalslust en overwicht terecht beloond met een 1 -0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht en het leek toen slechts een kwestie van tijd om Meer al vroegtijdig monddood te maken.   Maar vreemd genoeg leek ons die voorsprong de adem af te snijden, in plaats van een walk-over werd het een walk achteruit met een tegenstrever die gaande weg meer en meer in de wedstrijd kwam. Kansen kregen ze niet echt tot op het half uur hun spits (Wout Janssen ) moederziel alleen gelaten de bal voorbij een verbouwereerde en grabbelende Wes in het doel kon frommelen met een heel vervelende en onverdiende gelijkmaker tot gevolg. FCE schoot terug wakker maar ook Meer stak nog een tandje bij en dat tandje mag wel heel letterlijk genomen worden. De scheids floot niet slecht(?) maar verzuimde enkele zware fouten met geel te bestraffen en tot overmaat van ramp werd Jelle op het moment dat de scheids voor de rust floot nog maar eens onderuit geschoffeld met een blessure en exit voor de 2de helft tot gevolg.

De 2de helft konden we dus terug van vooraf aan beginnen met Meer dat de botte bijl(?) bleef boven halen en zo verhinderde onze jongens al voetballend aan veel kansen te geraken. Op de talrijke stilstaande fases en corners hadden hun torens de bovenhand en bij ons hadden al enkele jongens teveel brandstof verbruikt. Die ene mooie kans werd door Ferre uit een moeilijke positie voorlangs besloten. Het potige Meer(?) kreeg zelfs nog een open kans maar gelukkig kopte hun spits ( Danny Pas ) van vlakbij compleet alleen gelaten op de lat. Die opdoffer bleef ons dus gelukkig gespaard. De scheids vond het twintig minuten voor het einde welletjes en besloot om nu wel met gele kaarten te gaan zwaaien op de alsmaar driestere ingrepen(?) van de bezoekers. Het kwaad was evenwel geschied en de bezoekers roken het einde en het voor hen welgekomen punt. Ze bleven overeind en claimden op het einde nog een misschien niet ten onrechte strafschop(!). De scheids gebaarde van kromme haas zoals hij ook de 1ste 70 minuten had gedaan op het veel te viriele spel van de bezoekers.

Al bij al toch weer spijtig puntenverlies tegen een staartploeg die wel met een 4 op 6 pronken tegen de onzen. Hopelijk kunnen we dit rechtzetten volgende week tegen hun buren uit Meerle. Remember … die kwamen hier in de heenronde met 0 – 3 winnen, dus makkelijk zal het zeker niet worden !!!

Verslag overgenomen van de Ekerse verslaggever die enige dramatiek niet uit de weg gaat.