U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer - Sint Jozef (speeldag 25 op 02-03-2014)

Eindstand: Meer 2 - 2 Sint Jozef

Na de opdoffer van vorige week was het tijd voor de KFC om zich te herpakken. Ze kregen hiervoor de uitgelezen mogelijkheid tegen Sint-Jozef, een ploeg die slechts 2 plaatsen hoger geklasseerd staat dan Meer.
Van een studieronde is deze week weinig sprake, beide ploegen vliegen er vanaf het eerste fluitsignaal stevig in. Al na 2’ laat Marijn Van Gastel zien waarom hij tussen de Meerse palen staat, hij haalt een vluchtschot van Raaymakers enig mooi van onder de lat. Enkele minuten later is het weer Raaymakers die na een countertje de bal voorlangs schiet. Ook aan de andere kant noteren we een eerste kans. Pieter Donckers kapt zijn man uit en kan een voorzet uit zijn voeten schudden. De bal vindt het hoofd van een centrale verdediger die enigszins verrast is, en hierdoor bijna zijn eigen doelman verschalkt. Na deze actie valt het spel wat stil en kan geen van beide ploegen zijn stempel op de wedstrijd drukken. Enkele schotjes en voorzetten worden aan beide kanten redelijk simpel ontzet. Net zoals vorige week gaan we dus rusten met een doelpuntloze score.
Het eerste fluitsignaal van de tweede helft is nog maar net uitgegalmd wanneer de KFC weer tegen een achterstand aankijkt. Sacha Vervecken kan na een verre uittrap van doelman Snoeys de bal ineens op de volley nemen. Zijn inzet wordt in eerste instantie goed gekeerd door Marijn Van Gastel, maar net op de plaats waar de bal belandt, staat Kevin Donckers te wachten en die kan met een gecontroleerde trap de bal in het andere hoekje leggen, 0-1 na een halve minuut in de 2
e helft. Een tegendoelpunt snel na de aftrap heeft dit jaar al te vaak aan de basis gelegen van een slecht resultaat. Het was nu aan de thuisploeg om de kopjes niet te laten hangen en te blijven proberen. Op het uur zien we Steven die zijn lichaam perfect gebruikt om 2 verdedigers af te houden aan de achterlijn, met wat licht voetenwerk komt hij voorbij zijn tegenstanders, en kan een gemeten voorzet verzenden richting tweede paal, waar Koen Koyen perfect gepositioneerd stond om de bal makkelijk binnen te koppen. Een gelijkmaker waarvan we denken dat niemand ze onverdiend vond. Nog geen 5 minuten later geraakt Steven weer voorbij zijn tegenstander en hij kan vanop de punt van de baklijn de bal richting doel chippen, er was echter niemand gevolgd om de bal aan de 2e paal binnen te duwen. Een kwartier voor tijd zien we een lange bal die wordt verlengd door targetspits Steven. Dit zet de razend snelle Rashid voor doel. Die ziet dat doelman Snoeys vroeg uit doel komt en hij probeert hem van net buiten de baklijn te lobben. De bal sterft spijtig genoeg een stille dood op de dwarsligger, een inzet die zeker meer verdiende. Enkele minuten later kan Rashid, op aangeven van Tom Van Der Hoofden, weer op snelheid de hele achterlijn van Sint-Jozef achter zich laten. Hij komt alleen voor de goalie, maar net op het moment dat hij wilt afwerken, wordt hij langs achter uit evenwicht gebracht door een teruggekomen verdediger. Wat ons betreft kon de bal hier zeker op de stip, maar voor het tweede weekend op rij wordt ons die mogelijkheid ontnomen. Sint-Jozef speelt natuurlijk ook nog mee, en af en toe komen ze ook snedig opzetten. Eén van deze acties leidt dan ook tot een doelpunt. Na een lange voorzet vanop de flank wordt de bal aan de 2e paal terug gekopt naar een volledig vrijstaande Kevin Donckers. Die heeft wederom geen enkel probleem om deze gouden kans om te zetten en zo staat het plots 1-2. De KFC had nu nog een kwartier om deze situatie om te keren in minstens een gelijkspel, iets wat ze zeker verdienden. Het zag er naar uit dat we weer afstevenden op een verlieswedstrijd, maar daar stak Rashid Moesant een stokje voor. De achterlijn van Sint-Jozef had blijkbaar nog altijd niet door dat Rashid over een extra versnelling beschikte. De Nederlander kan een blijkbaar onmogelijke diepe bal nog net ophalen en net over Snoeys in het dak van het doel knallen. Scheidsrechter Valckx vond het na dit doelpunt welletjes geweest, en zo sluiten we deze goede tweede helft af met naar ons inzicht net iets te weinig.

Het gelijkspel veroorzaakte een mix aan gevoelens bij de thuisploeg, enerzijds mogen we blij zijn dat we nog een punt uit de brand slepen, maar anderzijds speelden we wederom goed genoeg om de overwinning te mogen claimen. Maar als je evenveel keer scoort dan je tegenstander krijg je nu eenmaal maar 1 schamel puntje.
Het gewonnen puntje helpt ons in de stand niet zo heel veel, maar op dit moment telt elk punt.

Volgende week zullen we eindelijk eens proberen de volle buit te gaan halen op het veld van Oosthoven SK, een ploeg die sterk gestart was aan het seizoen, maar ook fel is teruggezakt.
Afspraak om 15.00uur

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Florian Koyen (56’), Wim Aerts, Wout Janssens (45’), Pieter Donckers, Ben Aerts, Koen Koyen, Rachid Moesant, Steven Van De Vreede, Jelle Vervoort, Wouter Laurijssen // Sven Van Der Auwera, Pieter Vervoort, Tom Van Der Hoofden (56’), Robin Koyen (45’)

Verslag door: Nr 20