U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Flandria KFC - Meer (speeldag 28 op 23-03-2014)

Eindstand: Flandria KFC 2 - 1 Meer

Met nog vier speeldagen voor de boeg bezochten we vandaag KFC Flandria. Met de recente reeks wedstrijden in het achterhoofd, zou het vandaag weer belangrijk zijn dat het ‘blok’ er stond.
Flandria, winnaar van de tweede periodetitel, is een sterke tegenstander en uit de heenwedstrijd wisten we dat er 3 of 4 sleutelspelers uit de match dienden gehouden te worden.
Het begin van de wedstrijd was slap. Meer dan eens kwamen we een stap te laat en de scherpte ontbrak, zowel vooraan als achteraan. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste dreiging van de thuisploeg een feit was. Eerst was het nog Hakkens die onbesuisd naast trapt, maar enkele minuten later staat de 1-0 wel op het bord. Mike Van Engelen komt in balbezit op de rand van de grote rechthoek. Hij wordt omsingeld door 3 Meerse verdedigers, maar met een uiterst knap ‘Zidanneke’ draait hij zich weg van iedereen. Van Engelen staat nu moederziel alleen ter hoogte van de penaltystip en trapt het leer hard onder de uitgestrekte armen van doelman Van Gastel. Een ware beauty-goal die de Nederlander ook vierde met een dansje (of toch iets dat daar op leek).  Voor de wedstrijd werd er meer dan eens gewaarschuwd voor de acties van Van Engelen maar tegen een actie als deze kan niet veel gedaan worden. Na de voorsprong blijft Flandria de betere ploeg en ze kunnen dit omzetten in nog een doelpunt. Na een snelle inworp op de linker flank, komt wederom Van Engelen in balbezit op de rand van de 16. Geen actie deze keer maar een snelle droge trap in de linker onderhoek: 2-0 na 20 minuten. Dit doelpunt leek de bezoekers wel wakker te schudden. Plots werd er scherper verdedigt en kwam ook de acties langs de flank er beter uit. Na een half uur wedstrijd hadden we dan ook al enkele halve kansen gecreëerd, zonder echt gevaarlijk te zijn weliswaar. De eerste echte doelkans levert wel direct een doelpunt op voor geel-zwart. Na een voorbereidende actie van Wouter Laurijssen komt Rachid Moesant in balbezit buiten de zestien meter. Hij kapt zijn verdediger uit, komt naar binnen en vuur een kanonskogel af op doel.  Doelman Janssen had hier geen verhaal tegen en zo staat het voor de rust nog 2-1. De laatste 10 minuten worden nog gedomineerd door Meer, maar een gelijkmaker voor de rust zit er niet meer in.

Direct na de koffie zien we enkele halve kansen voor de bezoekers, die duidelijk opzoek gaan naar minstens het gelijkspel. Flandria heeft het nu moeilijk om zijn spilfiguren in het spel te betrekken en veel dreiging zien we niet meer van hen in de tweede helft. Echte uitgespeelde kansen zien we echter van Meer ook niet. Steven heeft het moeilijk om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en al bij al heeft de achterlijn van de thuisploeg weinig problemen om Meer van een doelpunt te houden. De grootste kans op een thuisdoelpunt zien we nog in de allerlaatste minuut. Wanneer iedereen mee is ingeschoven om de laatste corner te benutten, wordt de bal ontzet en kan de thuisspits alleen op doel afstormen. Die omzeilt eerst nog Marijn, maar uit het niets daagt Tom Van Der Hoofden op om de meubelen te redden met een ultieme sliding. In deze kansarme tweede helft was er eigenlijk niet veel meer om te noteren, buiten het feit dat het balbezit waarschijnlijk 35-65 verdeeld was in het voordeel van de bezoekers. Dit is natuurlijk compleet nutteloos als je dit overwicht niet kan omzetten in een doelpunt.
Zo eindigt deze wedstrijd in een 2-1 verlies voor Meer. Buiten de eerste 20 minuten speelden ze beter dan hun tegenstander, maar die waren efficiënter wanneer ze de kans kregen en kunnen dus weeral 3 punten achter hun naam bijschrijven. Belangrijk voor Meer was dat ook rechtstreekse tegenstander Meerle zaterdagavond niet kon winnen op het veld van Vrij Arendonk, dus blijven ze in de rangschikking op gelijke hoogte van Meer. Bij deze gelijke stand is het trouwens Meer dat op plaats 14 zal eindigen en Meerle op plaats 13 aangezien zij een match meer hebben gewonnen. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg en een kloof van 10 punten tussen plaats 13 en 12 is het nu ook zeker dat ofwel Meer, ofwel Meerle de eventuele (zo goed als zeker) eindronde voor het behoud zal spelen.
Volgende week speelt KFC Meer een thuiswedstijd tegen Nieuwmoer. Dit zal uitzonderlijk gebeuren op ZATERDAG 29 maart, omstreeks 15.00u. Nieuwmoer is de laatste in de stand maar slaagde er in de heenronde wel in om de geel-zwart te kloppen met duidelijke 3-0 cijfers. Een dag later speelt Meerle hun wedstrijd thuis tegen de voorlaatste in de rangschikking, Wildert. Het is dus wel duidelijk dat dit weekend wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn bij de eindafrekening.

Afspraak Zaterdag om 15u!!!

De ploeg: Marijn van Gastel, Wim Aerts (85’), Tom Van Der Hoofden, Wout Janssens (88’), Pieter Donckers, Ben Aerts, Koen Koyen, Rachid Moesant, Steven Van De Vreede, Jelle Vervoort, Wouter Laurijssen // Sven Van Der Auwera, Gregory Carrasquet (85’), Robin Koyen, Danny Pas (88’)

Verslag door: Nr 20