U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer - Zwaneven FC (speeldag 8 op 20-10-2013)

Eindstand: Meer 1 - 1 Zwaneven FC

Na het debacle van vorige week op het veld van Nieuwmoer had geel-zwart wat goed te maken. Het kreeg daarvoor een perfecte gelegenheid tegen het hoger geklasseerde FC  Zwaneven. Meer begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in veel balbezit maar weinig diepgang. Het eerste kansje van de partij was voor de thuisploeg. Jef Swaenen worstelt zichzelf in balbezit op het middenveld en geeft een gemeten pas richting Koen Koyen die zijn schot in corner gewerkt ziet worden door de goalie. (10’) Op de volgende kans moesten we alweer 10 minuten wachten. Ditmaal is het jongster Kenneth van Aelten (17jaar jong) die zijn kans gaat. Hij komt vanop rechts naar binnen om met zijn goede linker af te werken vanop 20 meter. Het vallende schot kan slechts in extremis gered worden door de bezoekende doelman.  Op het halfuur noteren we de volgende kans voor KFC Meer. Robin Koyen neemt een moeilijke, hoge bal perfect aan en draait zich vervolgens weg van zijn directe tegenstander. Zijn doorsteekbal verrast de laatste verdediger, die enkel nog via een duidelijk fout een reuzekans kan afnemen van geel-zwart. Een kaart had hier zeker op zijn plaats geweest, maar de ref zag dit duidelijk anders. De gekregen vrije trap werd door Danny Pas laag ingeschoten, maar wederom gepareerd door de doelman.
In de 35
e
minuut noteren we een goed aangesneden corner van Kenneth, maar Robin Koyen kan zijn kopbal vanop de 5-meterlijn net niet kadreren.  Enkele minuten later wordt Danny Pas de diepte ingestuurd door Wout Janssens. Danny ziet de keeper uitkomen en probeert hem te lobben maar zijn poging beland in het zijnet. We zitten nu toch al aan 4 goede kansen voor de thuisploeg, en geen enkele voor de bezoekers.
Een voorsprong voor geel-zwart zou zeker verdiend zijn, maar zoals het vaak gaat in het voetbal, krijgt men dan het deksel op de neus. Zwaneven maakt optimaal gebruik van een slecht weggewerkte terugspeelbal. Jef Leemans probeert de bal te recupereren, maar hij maakt hierbij een lichte haakfout. De fout, die op zich al licht was, gebeurde 2 meter buiten het 16-metergebied maar de scheids gaf Zwaneven een penalty. Dit geschenk werd door Zwaneven met plezier uitgepakt en de penalty werd hard centraal binnen getrapt, 0-1. (40’) Met deze stand  sloten we de eerste helft af, waarin Meer niet kreeg wat het verdiende.

De tweede helft was nog geen 5 minuten bezig wanneer we een tweede scheidsrechterlijke dwaling noteren.  Na een zuiver duel op het middenveld belanden Robin Koyen en zijn tegenstrever ongelukkig op elkaar. De speler van Zwaneven was duidelijk misnoegd, en besloot daarop maar om Robin na te trappen. De scheids stond er met zijn neus op maar trok slechts geel voor de bezoeker.
In de 55
e
minuut komt de KFC terug op gelijke hoogte. Jef Leemans verstuurt een lange bal naar de rechter flank, waar Kenneth veel sneller is dan de linksachter. Kenneth loopt het strafschopgebied binnen en hier wordt hij licht langs achter geraakt: penalty. Danny Pas neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de 11-meter laag binnen.
Juist voorbij het uur noteren we wederom een grote kans voor de thuisploeg. Na zwak uitverdedigen bij de tegenstander komt Koen Koyen in balbezit. Het is 2 aanvallers tegen 1 verdediger, dus Koen geeft een gemeten pas richting Danny Pas, die zo alleen voor doel komt te staan. Danny raakt echter de bal slecht en besluit met zijn mindere linker hoog over doel. Het is nu al KFC dat de klok slaagt en het is een wonder dat het nog steeds gelijk staat.  De grootste mogelijkheid op de voorsprong komt er na een corner vanop links. De bal wordt in eerste instantie weggewerkt door een verdediger maar de bal belandt in de voeten van Robin Koyen. Die haalt verschroeiend uit vanop 20 meter maar ziet zijn poging gestopt door de doelman, en zo ziet Robin zijn sterke wedstrijd net niet beloond met een doelpunt.  Het is echter Jef Swaenen die het snelst reageert op de afvallende bal , maar hij besluit van dichtbij op de binnenkant van de paal, 2 reuzekansen in 1 actie.