U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Meerle KFC (speeldag 9 op 27-10-2013)

Eindstand: Meer 3 - 2 Meerle KFC

Vandaag stond dé match van het jaar op het programma, de thuiswedstrijd tegen eeuwige rivaal KFC Meerle. De zenuwen stonden bij iedereen hoog gespannen, zowel bij de spelers, de trainingsstaf als de supporters.

De wedstrijd startte tegen een aardig tempo en dit leidde al snel tot een vroeg openingsdoelpunt. De Meerse verdediging ving een groen-witte aanval goed op en Wout Janssens zag Koen Koyen goed in de diepte vertrekken. De lange bal vloog juist over het hoofd van de laatste man en zo kwam Koen alleen voor doelman Verheyen.  Deze laatste gleed bij zijn eerste stap richting bal licht uit, waardoor de hoek voor Koen Koyen net iets verder open lag. Koen verzon er niet op en trapte de bal zuiver in de onderhoek: 1-0 (5’). Een perfecte start voor KFC Meer dat in de minuten na de openingstreffer nog enkele goede kansen kon creëren. De grootste mogelijkheid kwam er na een vrije trap schuin voor doel. Danny eist de bal op en vindt een volledig vrijstaande Jef Adriaensens die weggelopen was naast de muur. Vanuit een scherpe hoek trap Jef hoog op doel, maar de doelman ranselt de poging uit het doelkader.
Geel-zwart blijft het beste van het spel behouden in het eerste kwartier en na een lang uitgesponnen aanval over zowel de rechter als de linker flank komt Wout in balbezit in de 16meter, hij kapt zijn verdediger uit en trapt, maar wederom ligt de bezoekende doelman in de weg.
De wedstrijd valt nu wat stil en Meerle komt beter en beter in de wedstrijd. Dit benadrukken ze door zelf een eerste kans af te dwingen. Een lange bal wordt gedevieerd naar de zijkant en vandaar strak ingeschoten richting doel. Marijn Van Gastel laat zijn klasse zien en werkt de bal met enige moeite uit het doelvlak. Bij de volgende kans is het wel raak voor de bezoekers. De gevreesde lange inworp van Bjorn Voeten gaat aan alles en iedereen voorbij en belandt zo aan de tweede paal in de voeten van Raf Gysels, deze weet hier wel raad mee en trapt de bal snoeihard in de linker bovenhoek. (20’)
10 minuten later is het weer prijs voor Gysels. Een lange voorzet van wederom Bjorn Voeten wordt door de Meerlenaar binnengekopt aan de 2
e paal. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kleurt geel-zwart als Wout een afstandsschot probeert, maar de bal vliegt net over de dwarsligger.

De ruststand is zo dus 1-2 in het voordeel van de bezoekers. De talrijk opgekomen supporters zagen een leuk openingskwartier waarna het niveau beduidend zakte.
De eerste actie van de tweede helft komt van Jelle Vervoort. Eerst wint hij het duel waarna hij op wandel gaat door het centrum van de bezoekers, met een sublieme doorsteekbal bereikt hij Koen Koyen die oog in oog komt te staan met de doelman. Deze kan in eerste instantie het schot van Koen afweren maar de bal belandt terug in diens voeten, waarna zijn 2
e poging van de lijn wordt gehaald, pech voor Koen. In de 60e minuut noteren het mooiste doelpunt van het jaar voor KFC Meer. Na heel wat geharrewar komt de bal op halve hoogte terug bij Wout Janssens aan de zijlijn. De middenvelder trapt de bal met de binnenkant van de voet terug voor doel, maar tot ieders verbazing valt de bal achter doelman Verheyen pardoes in de linker winkelhaak. Een wereldgoal, zelfs al was het niet de bedoeling. Nog geen minuut na de gelijkmaker is het terug Meerle dat dreigt, Stef Leemans trapt de bal hard voorlangs. Een mogelijk kantelmoment volgt in de 65e minuut. Na een goede doorsteekbal vanop de linkerflank moet Jef Adriaensen achtervolgen op zijn man, en Jef kan enkel via de noodrem een grote kans afnemen van de bezoekers. Terecht (én nuttig) rood voor Jef, en een vrije trap op het halve maantje. De vrije trap ketst af op de muur, waarna de bal niet weggeraakt uit het strafschopgebied en Meerle meerdere goede mogelijkheden krijgt om terug op voorsprong te komen, maar ze vergeten de bal binnen te duwen. Tot ieders verbazing kan KFC Meerle ondanks de man-meer-situatie geen echte druk zetten op de achterlijn van de thuisploeg en verder dan enkele halve kansen komen ze niet. Het was voor Meer nu vooral zaak om het laatste fluitsignaal te halen zonder extra tegendoelpunt, en zo toch een puntje thuis te houden. Wat dan volgde was de grootste vreugde-uitbarsting sinds de gewonnen kampioenenmatch vorig jaar thuis tegen Schilde. In wat de laatste aanval van de match zou blijken(94’), was het weer Wout die achter het kanon staat. Na een actie over de linkerflank speelt Wout de bal in bij Koen Koyen op de grote baklijn. Koen kaatst de bal naar Wout zijn gouden rechter en de bal vindt wederom de bovenhoek van het groen-witte doel, 3-2 en uitzinnige vreugde op de meerse bank en in de tribune.

Zo sluiten we deze uitermate faire (pluim voor de jonge scheids) derby af met een onverhoopte overwinning. Het is zeker niet de belangrijkste overwinning voor KFC Meer, maar wél de meest deugddoende zege. Volgende week zoeken we opnieuw een 3-punter, dit maal op het veld van Sint-Jozef: AFTRAP OM 14.30!

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Jef Adriaensen, Pieter Voeten, Jef Leemans, Jelle Vervoort, Robin Koyen, Wout Janssens, Ben Aerts, Jef Swaenen, Koen Koyen, Danny Pas / Sven Van Der Auwera, Wim Aerts, Christian Vissers, Kenneth Van Aelten.

Verslag door: Nr 20