U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Turnhout FC - Meer A (speeldag 2 op 14-09-2013)

Eindstand: Turnhout FC 3 - 0 Meer A

Met een weekje vertraging door het forfait van DOSKO beginnen ook onze A reserven aan hun eerste competitieduel. Zo staat er direct een moeilijke wedstrijd op het kunstgras van FC Turnhout op het programma. 15.00u stipt werd de wedstrijd op gang getrapt waarbij onze jongens straalde in hun nieuwe (uit)tenue’s. na 8 minuten spelen konden we het eerste wapenfeit noteren, Meer kwam een eerste keer opzetten met een uitgemeten steekpas van Danny op Stijn wie onterecht afgefloten werd voor buitenspel. 16’, na een fout op een goed meegelopen Tom vdH zweepte Stijn de vrijjetrap goed in het pak waar Stef de bal richting doel wist te koppen maar in het bereik van de thuiskeeper. 2 minuten later kwam de thuisploeg voor de eerste keer fel opzetten, Bob stopte hun aanval echter foutief in het strafschopgebied. Nu was het Sven tegenover de thuisspits vanop 11 meter, het is Sven die zich met een goede redding als penaltykiller liet opschrijven. Zit de nieuwe tenue hier voor iets tussen?? Dit is echter wel het kantelpunt wat de kansen betreft, het is nu de thuisploeg die aan komt dringen bij onze goalie. Na een paar gemiste kansen is het weer Sven die met een wereldsafe uitpakt, nu à la Courtois tijdens de spaanse beker finale (http://www.youtube.com/watch?v=pkaVlQzKUrM) 32’ is het echter wel raak nadat de tegenploeg te makkelijk door het centrum hun aanval kon opzetten. Net voor rust prikt de KFC nog 1 keer terug over links maar Kenneth besliste naast doel. We gaan rusten na een zwakke eerste helft waarin Sven de uitblinker was.

De tweede helft begonnen we beter aan de wedstrijd met enkele goede combinaties. Echter is het wel FC Turnhout dat weer weet te scoren nadat Sven de eerste kans nog weet te pareren is hij kansloos op het schot uit de tweede lijn, 2-0 (59’). 68’ na een goede vrijjetrap van Florian is het wederom Stef die richting doel kopt, wederom weet de keeper de goal te voorkomen. 70’ Michael zet zich goed door tussen 2 verdedigers maar schiet net naast. Even later is het Stijn die zich los weet te werken maar ook hij ziet zijn lob niet in doel verdwijnen. 75’ een corner van de thuisploeg valt voorbij de tweede paal in de voeten van een thuisspeler die de bal feilloos in de benedenhoek binnentrapt, 3-0. 83’ het laatste wapenfeit is zoals het eerste van Meerse makelij, na een goede combinatie is het Stijn die op doel schiet maar ook zijn schot werd gepakt. Na een goede tweede helft konden de kopjes toch opgeheven terug richting Meer waar volgende week Vosselaar te wachten staat.

Ploeg: Sven Van Der Auwera (mvdm), Jonas Van Aperen, Bob Jansen, Tom van der Hoofden, Tom Lauryssen, Stef Schalk, Robin Koyen, Pieter Vervoort, Kenneth Van Aelten, Stijn van Dongen, Danny Pas, Wieland Stinkens, Michael Graban, Florian Koyen en Sil van der Linden