U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Sint Jozef A - Meer A (speeldag 6 op 12-10-2013)

Eindstand: Sint Jozef A 2 - 2 Meer A

1 over 3 werd de wedstrijd op gang getrapt aan de goede kant van het water. Meteen kijken we tegen een achterstand aan. De thuisploeg gooide snel in waarna er 2 spelers voorbij werden gelopen en de thuisspeler de bal mooi voorbij Sven wist te trappen, 1-0 (7’).  Een kleine 10 minuten later werd Florian omver geschoffeld aan de achterlijn maar de scheids zag er geen fout in en liet het spel doorgaan. Florian werd gewisseld en al snel viel een volgende blessure, nu was het Michiel die zich aan zijn knie blesseert. 33’ Robin speelt Bob diep na een 1-2tje met Tom vdH, Bob wist de bal keurig voor doel te brengen waar Wieland aan het kanon stond maar de paal trof. Kenneth volgde goed en kon in 2 keer de gelijkmaker tegen de netten werken 1-1. De gelijkstand bleef echter niet lang op de borden staan. De thuisploeg wist uit een vrije trap te scoren waarbij te slap verdedigd werd op de inkoppende speler.  Een eerste helft waarin het betere van het voetbal voor de KFC was werd met een wrange smaak afgesloten door de achterstand. In de eerste helft hebben we grotendeels de achterstand aan ons eigen zwak verdedigen te danken. Maar ook de scheids hielp een handje.

Nadat de spelers tijdens de rust op hun foute en goede punten van de eerste helft werden gewezen  kon de match terug aangevat worden. Al snel stapelde zich een resem aan kleine kansjes op. 55’ Tom V gaat zijn lijn af en kan afdrukken richting doel maar hij schiet over. 57’ Kenneth schilderde een vrije trap vanop 30m op het hoofd van Robin wie zijn kopbal over ziet zoefen. Een minuut later besluit diezelfde Kenneth zelf richting doel maar zag zijn poging gestopt door de keeper. Na 5 corners in de eerste helft werd die trend mee over genomen in de tweede helft waar we in de 62ste minuut onze 10de mochten trappen. Hij werd kort gegeven waarna Stef goed wegdraaide maar zijn voorzet geblokt zag worden en een 11de corner afdwong. 2 minuten later legde Wieland de bal af voor Stef maar de bal verdween niet in doel. 68’ Robin werd de hoek ingestuurd en wist de bal voor doel te trekken waar de verdedigers niet bezweken en de bal bleven wegwerken. 75’ een eerste fase met een penaltyluchtje passeerde de scheids alsof er niets gebeurde. Bij een volgende corner is het Tom vdH die de bal op zijn beurt over kopt. 80’ de gelijkmaker vliegt eindelijk tegen de netten na een goed hard schot van kapitein Wieland op een voorzet van Bob die snel handelde na de crosspass van Tom V.  We hielden de druk hoog en wilde de wedstrijd nog winnend afsluiten. Nog geen minuut na de gelijkmaker is het Robin die zijn man voorbij gaat en de bal voor doel zwiepte. Florian werkte de voorzet tot bij Kenneth maar hij wist de winninggoal niet te maken. 83’ Sil legt vanop grote afstand aan maar zag de bal gepakt worden. 84’ Kenneth werd de hoek ingestuurd maar zag zijn voorzet weggewerkt worden. Direct hierop volgen 2 vrije trappen maar telkens kon een thuisspeler het scoren beletten. 87’ Kenneth gooit op zijn beurt de bal voor het doel waar Florian de bal richting het doel trapt, maar ook hier wist de keeper de bal te stoppen. Een tweede strafschopfase ging aan de scheids voorbij nadat Tom vdH werd neergehaald in het strafschopgebied. Tijdens het hectische einde zien we nog 1 schot van Kenneth op een verdediger stampen en een voorzet van Silo vergekopt worden door Stef. De scheids was wat moe en floot een minuutje voor tijd af in plaats van er een paar bij te doen. Nadat we 44 minuten lang op de helft van de tegenstander kampeerde en de ene na de andere kans creëerde was er maar 1 ploeg die de overwinning verdiende. Maar het overwicht zette zich niet om in doelpunten waardoor we op een gelijkspel bleven steken. Hopelijk zit het volgende week wat mee en kunnen we onze kansen wel tegen de netten werken. De vorm en het spel zijn goed dus we verwachten een goede pot voetbal tegen onze vrienden uit Weelde.

Ploeg: Sven Van Der Auwera, Tom van der Hoofden, Jonas Van Aperen, Sil Van Der Linden, Kenneth Van Aelten, Wieland Stinkens, Robin Koyen (mvdp), Stef Schalk, Florian Koyen, Michiel Vermeiren, Bob Jansen, Tom Verheyden, Tom Lauryssen en Sam Tilburgs