U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meerle A - Meer A (speeldag 8 op 26-10-2013)

Eindstand: Meerle A 0 - 1 Meer A

De derby der derby’s kon beginnen onder ideale voetbalomstandigheden al viel de grasmat een beetje tegen. Al snel nam de KFC het heft in handen en wist de betere combinaties op de mat te leggen. 8’, Kenneth legde de bal perfect achter de verdediging in de loop van Wieland maar die zag zijn schot gekeerd worden. Meerle heeft veel fouten nodig om ons uit ons spel te houden, dit ondermeer met een horro-tackle op Jonas. Na een kwartier komt de thuisploeg toch voor het eerst opzetten. Na een goeie lange bal verscheen de spits alleen voor Sven wie zen klasse nog eens liet zien met een goede save. Even later is het Michael die wederom Wieland de diepte in stuurde. Wieland wist deze bal snel onder controle te krijge en kapte goed zijn man uit waarna hij richting doel besloot maar de bal trof een arm op de weg richting verste hoek, scheids zag er geen penalty in. Tom vdH speelt Tom V goed aan die na het uitschakelen van zijn rechtstreekse man een goede strakke voorzet kan afleveren aan Michael die de bal richting linker hoek kon koppen. Jammer genoeg anticipeerde de keeper goed en kon de bal pakken. 33’ Flos met een goeie vrijjetrap waarna een heet standje voor doel volgt na de thuisverdediging de bal niet direct kon ontzetten. 4 minuten later zien we door protest van Kenneth op een eerdere fase een prachtgoal van Sam afgekeurd worden. Jammer maar we lieten het hoofd niet hangen en bleven drukken waarna de 0-1 niet lang op zich liet wachten. Kenneth slingerde de bal goed voor doel waar Michael zijn man te snel af was en overhoeks kon binnenkoppen!!! Net voor de rust lieten we de 0-2 liggen nadat Florian wederom een goeie voorzet afleverde maar er niemand een teen tegen kon zetten. We konden gaan rusten met een prettig gevoel van een voorsprong.

Daar er tijdens de rust gezegd was er direct in te vliegen in de tweede helft was er toch maar een matig begin. Meerle had in de eerste fase meer de bal maar wist er geen kansen uit te halen. Daar ze de eerste helft nog aan het zwemmen waren op het middenveld was dit nu anders. 62’ kreeg de thuisploeg hun eerste kans met een scherpe vrijjetrap die voorlangs ging. Hierna is het wel terug aan de KFC, enkele kansen en vrijjetrappen van op mooie plaatsen zorgde voor gevaar aan het Meerle’se doel. 65’ Tom vdH steekt bal tot bij Kenneth die zijn verdediger zot speelt met enkele mooie acties maar de bal buitengetikt zag worden door een bijgesloten verdediger. 69’ Michael zag zijn bal afgesnoept worden door een verdediger nadat hij eerst 2 man in de wind gezet had. 75’ Wieland nam een bal goed mee en legde keurig af op Nick die zen puntertje net niet in het zijnet zag verdwijnen. 81’ na een vrijje trap van de thuisploeg konden we snel counteren en verdienden we zelf een vrijje trap aan de 16 van de thuisploeg. Kenneth ging achter de bal staan en zag zijn lage schuiver net naast de paal verdwijnen. In de blesuretijd pakte Bob nog een slimme gele kaart door een aanval vroegtijdig af te breken. Even later verscheen Wieland een laatste keer voor de thuiskeeper maar zag zijn goede match niet beloond met een doelpunt. In de laatste minuut diende Sven nog een beenveeg boven te halen om de overwinning te verzekeren. We hebben de eerste ploeg en C reserven goed gemotiveerd voor zondag bleek achteraf!

Ploeg: Sven Van Der Auwera, Tom van der Hoofden, Jonas Van Aperen, Sil Van Der Linden,  Wieland Stinkens, Stef Schalk, Florian Koyen, Kenneth Van Aelten, Michael Graban, Nick Vorsselmans, Tom Verheyden (mvdp), Bob Jansen, Tom Lauryssen en Sam Tilburgs