U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Oostmalle - Meer (speeldag 24 op 02-03-2014)

Eindstand: Oostmalle 0 - 1 Meer

Zondag 02/03/2014  U15 knapen   Oostmalle – Meer

Onder een mooi zonnetje en op een uitstekend voetbalveld treed Meer aan tegen Oostmalle dat op revanche uit is na nipt verlies (4 – 3) in de heenronde.  Enkele spelers hebben de voetbal tijdelijk geruild voor “skielatten”  en zo komt het dat we slechts met elf knapen aan de start komen. Gelukkig kwam Olivier Rommens ( U13) als twaalfde man onze rangen versterken.

Oostmalle nam onmiddellijk een stevige start maar Meer hield de rangen achteraan goed dicht. Na   7 minuten komt Meer opzetten wat resulteert in een verdienstelijke doelpoging van Seb. Onze gasten knokken zich meer en meer in de wedstrijd en de 12 de minuut krijgt Meer een eerste corner  die weggewerkt wordt door Malle. Wat later geeft Rob een schot op doel maar de keeper van Malle houdt de netten schoon.

Na een fout op Seb moet deze vervangen worden door Olivier die onmiddellijk goed in de wedstrijd zit en meer dan zijn mannetje staat tegen de stevige aanvallers van Malle. In de eerste helft mogen Michiel en Thijs  elk nog een vrije trap nemen maar er zit teveel poeier in hun benen en ze schieten de bal allebei over of naast het doel. We gaan rusten met 0 – 0.

In de 2 de helft trekt Meer algauw in de aanval. Na hoge voorzet trapt Daan Cools naast het doel.  Malle vecht voor wat ze waard zijn en na een goed opgezette aanval met veel kansen kan Daan  Van Aperen de bal nog net op tijd wegwerken en een doelpunt voorkomen.

De 26 minuut wordt Jef net buiten de baklijn foutief gestopt. Michiel mag de rechtstreekse vrije trap nemen en plaatst de bal gecontroleerd en mooi gekruld, naast de muur die Malle opgesteld had, in de rechter hoek. 0- 1 voor Meer. Malle wil het hier niet bij laten en gaan furieus op zoek naar de gelijk maker.  5 minuten voor affluiten moet Roy  flink aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. De scheidsrechter laat nog 5 minuten overspelen maar Meer houdt stand en kan dankzij een 0- 1 overwinning de drie punten mee naar huis nemen.

Na de match gingen we goedgemutst naar de kantine. Het meubilair leek ons daar zeer solide tot de stoel van Cis, na het horen van een goeie mop, op zijn twee achterste poten belande en in stukken vaneen brak. Geluk bij een ongeluk bleef Cis ongedeerd.