U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: White Star - Meer (speeldag 1 op 08-09-2013)

Eindstand: White Star 1 - 6 Meer

Onze scholieren hebben hun eerste wedstrijd van de competitie bij White star in Turnhout gespeeld. Zonder onze 2 geblesseerden : Ken en Sitse en met onze kadetten keeper : Roy, konden we starten met twee wisselspelers.

Meteen na het eerste fluitsignaal werd het duidelijk dat beide ploegen er voor wilden gaan en dat het een harde strijd zou gaan worden. De scheidsrechter hield de wedstrijd goed onder controle en we hebben mogen genieten van een stevig sportief duel. De eerste helft was Meer duidelijk de betere ploeg. We waren op alle linies sterker aan de bal en lieten regelmatig mooi en snel combinatie voetbal zien. Dit resulteerde voor de rust in een tiental kansen voor Meer. De 11e minuut werd hieruit gescoord door Jannes en in minuut 20 gaf Ward een mooie assist die John netjes afwerkte. We hebben nog een vrije trap en een penalty gekregen welke beide net gemist werden. Aan het einde van de eerste helft kwam White Star wat meer opzetten. Dit leverde niet echt veel doelgevaar op buiten, 2 vrije trappen die door Roy mooi uit het doel geduwd en klemvast gestopt werden.

De tweede helft kreeg White Star in minuut 1 al een vrije trap. Er was wat verwarring bij ons en het zicht van Roy werd wat belemmerd waardoor de bal binnen ging. De 2- 1 bracht wat onrust in onze ploeg. Dit was te zien aan ons spel van de eerste 10 minuten. Onze jongens bleven elkaar echter goed motiveren waardoor ons spel geleidelijk aan beter werd en we weer de overhand namen. Door goed combinerend vooruit te spelen en af en toe een lange bal te plaatsen konden we weer heel wat kansen creëren. Een aantal afstand schoten gingen rakelings naast of tegen het doelkader. Het laatste kwartier heeft Meer nog 4 kansen kunnen omzetten in een doelpunt : Ben en Arno verschalkten hun tegenstander en scoorden, Joey kreeg nog een assist van Ben en een hoekschop van Ward kwam via het hoofd van Nick en het doelkader bij Joey terecht die de bal weer netjes binnen trapte.

Een eerste verdiende zege voor onze scholieren. Als we nog wat efficiënter om gaan met de vele kansen die we creëren kunnen we nog mooie resultaten behalen met deze ploeg. Volgende week spelen we thuis tegen Wortel en we hopen dan weer te kunnen genieten van een goede wedstrijd.