U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Weelde (speeldag 21 op 06-04-2014)

Eindstand: Meer 8 - 2 Weelde

6 april : de match tegen Weelde kondigde zich als een moeilijke wedstrijd aan.  Onze mannen hadden immers in de heenronde aan den lijve ondervonden dat dit een moeilijke tegenstrever was.
Geen ‘weelde’ voor Johan, hij had voor deze wedstrijd slechts één wisselspeler ter beschikking.  Sitse was ziek en Ben sukkelt met rugproblemen : veel beterschap mannen!, Bjorn was op skivakantie.
De wedstrijd was amper 2 minuten bezig en we kregen onze eerste waarschuwing.  Een gekadreerd schot  van Weelde door Joey gepareerd.  In de vijfde minuut krijgen we een vrije trap die door John netjes voor het doel  van Weelde geschoten werd, Alex kopte hem helaas over.  De wedstrijd - waarop we geen greep kregen -kabbelde verder tot in de twaalfde minuut na ongelukkig uitverdedigen Weelde nogmaals op doel kon schieten.  Deze keer met succes.  De 0-1 achterstand voor onze mannen was een feit.  En eerlijk, tot dan toe niet eens echt onverdiend. Enkele minuten later was een goede Joey nodig om de 0-2 te voorkomen.   Onze mannen waren wakker geschud en kregen alsmaar meer kans om hun eigen spel op te leggen. In minuut 19 brengt Weelde eerst hun eigen keeper nog in de problemen met een moeilijke terugspeelbal.
Twee minuten later zet Arno Q. netjes voor richting John die zijn kans niet mist.  Eindelijk … we staan weer gelijk : 1-1 en alles is te herdoen.  Vijf minuten later verstuurt Jannes een mooi afstandsschot-lob richting goal.  De bal valt mooi achter de keeper in doel : 2-1.
We krijgen de eerste helft nog enkele kansen. Een kopbal van John en vrije trap van Alex gaan over. We gaan met een gerust gevoel de rust (lees ‘kantine’) in, Meer heeft weer greep op de wedstrijd.

Onze mannen beginnen de tweede helft meteen door hun eigen spel te spelen.  Hierop heeft Weelde geen antwoord. Al na 3 minuten komt Arno G. alleen voor goal.  De hoek is echter te klein, de twee pogingen worden door de keeper gered.  Even later weet Ward de bal te recupereren trekt ermee richting doel.  Erg beheerst werkt hij de bal laag tegen de netten : 3-1.
Minuut 48 : na een corner kan Jannes de bal tot in de kleine backlijn voorzetten, Nick knikkert hem hard tegen de netten : 4-1.
Weelde raakt het noorden kwijt en stuurt van ver (42 mtr vlgs. Guy) een wanhoopschot richting doel. Even later schieten ze een verre vrije trap richting Joey.  Zo kan Joey ze wel hebben, geen probleem voor onze nummer 1.  Jammer, de tweede helft is halfweg en John valt uit met een blessure.  Het spel van Weelde is er niet vreemd aan.  De bezoekers moeten het hebben van de buitenspelval en van de minder fraaie tackles en andere ingrepen.  De laatste 5 minuten van de wedstrijd duwen de onzen nog even door.  Eerst heeft een lob van Alex te weinig kracht om over de lijn te hobbelen, maar een minuut later is het zo ver.  Een mooie aanval wordt vanop rechts opgezet, Nick werkt de bal voor goal, Arno G werkt hem binnen : 6-1.
Minuut 77 : Arno Geerts breekt door en kan solo richting doel maar hij wordt foutief gestopt.  De ref heeft zijn kaarten wellicht niet bij, we krijgen wel een vrije trap die door Tuur genomen wordt.  De keeper redt.
Minuut 78’ : Doorzetten van Nick op middelveld, pass naar Arno G die doorstuurt naar Alex. Die moet enkel de keeper nog omspelen : 7-1. In de voorlaatste minuut kan Weelde nogmaals op goal schieten.  Joey redt, maar in het gefrommel daarna mag een speler die al buitenspel stond de stand op 7-2 brengen. In de laatste minuut kunnen onze mannen vanop rechts nogmaals doorzetten en de bal richting doel schieten. Arno G. staat juist gepositioneerd voor doel, carambole : 8-2.

Nogmaals een pluim voor onze U17.  Goed gespeeld mannen, als jullie je eigen spel maar opleggen, breng je elke stegenstander in de problemen.  En het mag duidelijk zijn dat daarbij elke speler even belangrijk is.  Bij een verslag worden echter enkel de doelfases besproken en worden verdedigende spelers minder vaak genoemd.  Daarom bij deze de selectie waarover Johan en Jos vandaag konden beschikken : Joey, Ken, Tuur, Axel, Sander, Arno G, Nick, Ward, Alex, Jannes, John, Arno Q.
Laat ons hopen dat Turnhout volgende week wil voetballen en jullie zo de kans geeft om nog eens mooi voetbal te tonen in de laatste competitiematch.