U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meerle KFC - Meer (speeldag 3 op 22-09-2013)

Eindstand: Meerle KFC 0 - 3 Meer

Zondag 22 september 9.30u, onder een mistige morgen wordt speeldag  3 op gang gefloten door een achillespeeslijdende  scheidsrechter. De tweede  derbywedstrijd uit het drieluik tegen onze buren uit Meerle.  Het verleden leert ons  dat hier altijd wel wat te beleven valt.  Enfin, onze naar het schijnt lieve jongens , waren er helemaal klaar voor.

Reeds  na 2min noteren we een eerste kans voor de KFC wat resulteert  in een hoekschop waar verder geen gevaar uitkomt. Het begin van de wedstrijd is helemaal voor Meer.  Minuut 11, Alex steekt de bal door het midden naar Jannes die beheerst afwerkt, de 0-1  is een feit.

Mooi  tik – tak spel  werd op de mat gelegd en er volgden nog een aantal kansjes, de talrijk opgekomen supporters genoten zien en hoorbaar. Halverwege de eerste helft een doorbraak van Jannes die de weg naar de goal helemaal open zag liggen. Enkel een rondzwaaiend been weerhield hem om de eventuele 0-2  te scoren. De man hangende aan dat been werd dan ook terecht geel  geboekt.

Meerle  hield het uiteindelijk mooi onder controle met stevige duels, derbywaardig en na 23min tekenen we de eerste vrije trap op voor de thuisploeg.  Het schot gaat echter ver over maar we zijn gewaarschuwd. De wedstrijd verwatert een beetje naar het einde van de eerste helft al moet gezegd worden dat Tuur rond het half uur nog een mooie infiltratie deed van achter uit en nogmaals Jannes in een goede schietpositie bracht. De doelman bracht echter redding. Tijd voor de koffie.

Onze trainer Johan had zijn troepen goed aangemoedigd want we kwamen gretig uit de kleedkamer. Na 5min in de tweede helft zag  Jhon het wel zitten  om een schijnbaar  verloren bal te gaan opeisen en netjes in de voet van Jannes te spelen . Die kon zijn 2de  van de dag niet missen., de 0-2 stond op de bordjes.

Boeken toe denk je dan, maar zo dachten ze er bij Mjeel  niet over,  ze begonnen aan een kleine invasie . Tot tweemaal toe kon onze doelman Roy zich onderscheiden met een knappe save. Voor de rest gaf onze verdediging geen krimp en zo nam de ergernis bij de thuisploeg een beetje toe  en zagen we al eens een vuile fout opduiken.

Op het uur  hadden we echter weer duidelijk overwicht met een karrevracht aan kansen,teveel om allemaal op te noemen. Ben ging bv eens op wandel en na een lange solo trapte hij met links rakelings over.

3min voor het eindsignaal gaf Alex het genadeschot, doorgestoten op rechts haalde hij verschroeiend uit, de plaatselijke goalie kon er enkel naar kijken, de 0-3 eindstand was een feit.

We zagen vandaag een geweldig goed spelend KFC Meer waar iedereen hard  voor  elkaar gewerkt heeft. Truckjes die ze op FIFA 14 nog nooit gezien hebben., ZALIG gewoon.

Enige domper op de feestvreugde was de blessure van onze man met zijn broek achterstevoren aan, Ward succes jongen. Volgende week geven we thuis partij tegen Minderhout , veel succes en supporters allen op post.