U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer - Antonia (speeldag 7 op 20-10-2013)

Eindstand: Meer 13 - 0 Antonia

Zondagmorgen, droog weer maar nat veld; prima speelomstandigheden dus. Onze mannen mochten als leider van de competitie aantreden tegen de voorlaatste van de reeks, Antonia. Ik was gewaarschuwd, ze zouden me veel werk bezorgen want ze gingen laten zien dat de rangschikking niet liegt.

Het was meteen kwestie van op tijd bij de les te zijn. We verloren de toss (sorry Tuur..), dus de tegenstander kiest de speelrichting en de onzen geven de aftrap. Meteen richting goal dan maar en Ben werkt in de eerste minuut de eerste bal in de goal. De 1-0 is al een feit.

In minuut 7 probeert Alex het vanop afstand, helaas zonder succes. Vanaf dan volgen de kansen elkaar in sneltempo op. Ik probeer ze mee op te schrijven.
8’ : Jannes stuurt een strakke bal naar voor die door Ben nipt over gekopt wordt.
11’ : duel van John met de Zoerselse keeper. De goalie werkt de bal in corner.
12’ : mooie actie van Tuur maar weer staat de keeper van Antonia in de weg
16’ : Sitse legt ook aan vanop afstand, spijtig de bal gaat nipt naast
17’ : een afgeweken voorzet van John belandt bij Jannes, geluk voor de tegenstander want Jannes knalt hem op de paal
18’ : Tuur werkt zich door de verdediging van Zoersel tot in de 16 meter, mooie actie maar het is weer de keeper die Tuur hindert om te scoren
19’ : “Genoeg kansen gehad” moet Johan gedacht hebben en zet Nick klaar om in te vallen. We krijgen een corner en de ref vraagt nog aan Johan of hij de wissel al wil inbrengen. Johan vond het een goed idee. Nick bedankt meteen want de corner die dan volgt, wordt door Nick onhoudbaar binnengekopt. We leiden met 2-0
21’ : een mooie actie die vanaf de middellijn wordt opgezet eindigt bij Jannes die de bal op goal schiet maar weer staat de keeper goed opgesteld
22’ : John zet voor en Arno gaat het duel met de keeper aan, deze krijgt de bal weggewerkt waardoor John terug in schietpositie komt. John werkt beheerst af met buitenkant voet :
3-0
23’: noemenswaardig feit : eerste balcontact van Joey, hij mag de bal oprapen
23’: Nick probeert het ook nog eens vanop afstand, doch ook deze bal wil er niet in
24’: een actie vanop rechts, Sitse grijpt zijn kans maar heeft de pech dat de keeper goed uit zijn doel gekomen was
25’: knappe dribbel van Jannes in de 16, doch zijn schot wordt door de nr. 1 van Antonia gepareerd
29’: John zet voor vanop links, Arno kan er zijn hoofd niet goed tegen zetten waardoor de bal vanop rechts opnieuw voor doel gestuurd wordt. Ditmaal schiet Sitse over.
32’: “tijd om nog eens te scoren” denkt John, en de assist die hij dan van Sitse krijgt, schiet hij binnen: 4-0
34’: Antonia komt tot onze achterlijn en versiert zo zijn eerste corner. Er volgt echter geen gevaar uit deze hoekschop
35’: John zet voor naar Arno. Het zit Arno deze keer niet mee, de bal wordt op de dwarsligger geschoten. Ben schat de rebound goed in en schiet raak 5-0
39’: John zet een loopactie op vanop links en zet voor. Arno werkt de bal met een mooie sleepbeweging binnen 6-0
40’: Joey mag de bal nog eens oprapen en aan de scheids geven. Einde eerste helft.

Verslaggevers hebben bij zo’n wedstrijd niet de kans om iets warms te drinken. Dan maar snel een platte water binnen kappen om op tijd terug langs het veld te staan. Mijn voornemen om elke kans op te schijven laat ik varen, ik voel als lichtjes krampen in mijn schrijfpoot. Temeer omdat mijn assistent Guy niet meer naast mij staat met voetbaltechnische termen, besluit ik om het de tweede helft iets bondiger te houden (bedankt Guy).

Maar net als in de eerste helft geven de onzen er meteen een lap op. In de eerste minuut na de rust knalt Tuur van ver op goal. De keeper werkt in corner. De hoekschop wordt voor doel geschoten en na wat ‘geharrewar’ schiet Bjorn binnen : 7-0
45’: een voorzet van Ken wordt door John op de paal getrapt
47’: mooie assist van Nick, hij gunt Tuur ook zijn goaltje maar Tuur schiet nipt naast
48’: Alex probeert nog eens vanop afstand. De keeper redt en de bal komt bij John. John mist niet en schiet de bal tegen het net… pech John, de scheidsrechter meent dat je al bij het afstandsschot buitenspel stond, het doelpunt gaat niet door
49’: Tuur verdient met zijn goed spel ook zijn goal, maar het vizier stond niet goed afgesteld, spijtig hé Tuur,.. weer juist naast
50’: Antonia zet aanval op vanaf de middenlijn die er in eerste instantie gevaarlijk uitziet. Bjorn stopt de aanval. Volgens de ref foutief, dus hij trekt geel voor Bjorn; licht toegekend vinden wij.
52’: Arno wordt foutief gestopt in het strafschopgebied.. penalty. Arno neemt de penalty voor zijn rekening maar de keeper stopt de bal
56’: Jannes legt aan van ver, de bal valt over de keeper binnen : 8-0
Vanaf dan meent menig speler om nog een goaltje mee te pikken en wordt het afstandskanon even ingezet. Ben en Nick missen van ver. Alex ziet zijn overmoedige poging vanaf een 35m op het dak van het doel belanden.
60’: John schiet op doel. De keeper raakt het leer nog, maar de bal rolt rustig in goal : 9-0
63’: De tegenstander was wat braaf, doch een actie door Alex langs de rechterlijn werd foutief gestopt. De scheids kon zijn tweede geel trekken, nu voor de tegenstander
65’: Arno stuurt een assist naar Jannes, Jannes valt maar kan de bal nog juist genoeg kracht meegeven om in doel te laten verdwijnen :
10-0
67’: actie van Ben op rechts, zet voor, en Nick schiet zijn tweede binnen :
11-0
Even rusten, ik kan niet meer volgen. Zowat iedereen probeert nog maar het lukte niet meer tot we het slot van de wedstrijd naderen.
80’: assist van Arno, Jannes schiet de 12-0 binnen
Johan wil Tuur nog even in de spits zetten, hij verdient die goal, maar de nog resterende tijd wordt te kort geacht. Tuur gaat terug op de bank zitten en besluit zijn goal op een belangrijker moment te maken. Maar het had nog gekund want in de 81e minuut krijgt John nog een pass van de tegenstander. John brengt dan de eindstand op de bordjes : 13-0

Onze scholieren beleefden veel plezier aan deze wat gemakkelijke wedstrijd. Ze hebben laten zien dat ze kunnen voetballen en niet voor niets de rangschikking aanvoeren. Onze achterhoede werd niet echt op de proef gesteld en losten alles netjes op. Joey had een snipperdag en kon vanuit zijn doel mee supporteren. Ook naast het veld zit het goed. Johan gaf na de match nog een geheim prijs : ook in de douche schijnt het er steeds plezant aan toe te gaan (?).

Sorry beste lezer voor het lange verslag. Ik weet het, van die kleine lettertjes op het gekleurde scherm ga je op den duur scheel kijken. Maar een match met talloze doelkansen en 13 goals kan ik niet in 6 zinnen samenvatten.

En aan de spelers : niet gaan zweven hé mannen, het zwaarste stuk van de competitie moet vermoedelijk nog komen. Goed blijven samenspelen dus !