U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Weelde - Meer (speeldag 8 op 27-10-2013)

Eindstand: Weelde 2 - 4 Meer

Op deze stormachtige zondagmorgen trokken we naar Weelde om de plaatselijke scholierenploeg partij te geven.

Wie dacht dat we dat varkentje eens vlug zouden gaan wassen, kwam toch wel wat bedrogen uit. De eerste helft hadden we de wind in onze rug maar daar konden we eigenlijk niet veel voordeel uit halen want de thuisploeg speelde goed georganiseerd. Daarbovenop hanteerden zij goed de buitenspelval en wij zijn daar herhaaldelijk ingetrapt.

Na een kwartiertje zette Alex zich achter de bal om een vrije trap te nemen. Zijn poging spatte uiteen op de dwarslat, maar Arno was goed gevolgd en kon de bal binnen tikken: 0-1. Vanaf toen konden we de wedstrijd wat beter in handen nemen. Het duurde dan ook niet lang tot we onze voorsprong konden uitbreiden. John ging met de bal aan de haal op links en hij knalde de bal van op zeker 20 meter droog in de verste hoek. Zo gingen we met een 0-2 stand de rust in.

Toen we uit de kleedkamer kwamen, viel de regen weer met bakken uit de lucht. Toch werd de score al vroeg in de tweede helft aangedikt tot 0-3: Ben stuurde een lange bal richting Jannes, die te snel was voor de verdedigers en de bal netjes voorbij de keeper kon trappen. En even later konden we alweer scoren. John deed weer een goede actie op links en kon de bal voor doel brengen tot bij Arno, en de 0-4 was na wat geklungel van de thuisdefensie een feit.

Boeken dicht zou je denken, maar daar dachten die van Weelde anders over. Ze kwamen beter in de wedstrijd en de match werd ook alsmaar bitsiger. Ze konden nog terugkomen tot 2-4, waarna het nog enkele keren heet werd voor ons doel. Gelukkig stond de verdediging meestal paraat en kon Joey nog enkele goede reddingen doen, waaronder een vrije trap die hij mooi uit de rechterbovenhoek zweefde. Zo konden we deze lastige verplaatsing toch in ons voordeel doen eindigen met een eindstand van 2-4.

Volgende week zal het spel toch beter moeten als we de tweede in het klassement ontvangen, namelijk KV Turnhout, een onvervalste topper! De winnaar van die match zal zich een volwaardig titelkandidaat mogen noemen. Wij willen deze match natuurlijk koste wat het kost winnen, en wij rekenen daarbij op de steun van zoveel mogelijk supporters. Iedereen op post dus, zondag om half 10. Tot dan!