U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Gierle A - Meer (speeldag 2 op 14-09-2013)

Eindstand: Gierle A 8 - 2 Meer

Met 14 mannen trokken we naar Gierle onder het motto “Gierle uit, altijd lastig”. Brend en Roy waren er wegens blessureleed en afspraken niet bij.

Vanaf het eerste moment zette Meer goed druk en vonden er akties plaats rondom het doelgebied van Gierle. Al vanaf de 3e minuut dwongen wij 2 corners af en na 5 minuten werd dit al beloond met de eerste goal: Lando schoot in na een scherpe aktie van Järke: 0-1. Het overwicht was aanwezig en de eerste angst leek weg.

Echter, het tegendeel bleek waar te zijn en daar waar we ons aanvankelijk nog niet lieten imponeren door de sterker wordende aanval van Gierle, wisten zij eindelijk na 7 minuten op onze helft door te dringen. De aanval van Gierle vocht zich een weg door onze verdediging heen, en helaas liet deze zich bij vlagen als een (Belgische) gatenkaas doorboren. Na 9 minuten werd het al 1-1 en al gauw kregen we ook nog een corner tegen. Vanuit die corner ontwikkelde zich een nieuwe tegen-aanval en werd het 2-1. Na een kwartier spelen wist Remy door een mooie tegenactie vanuit de flank Huub goed aan te spelen. Helaas was deze te verrast om dit schot te verijdelen en mistte de bal daardoor kracht. Na nog enkele mooie acties van onze mannen kwam er vanuit een gemiste corner van Meer een counter en was helaas de 3-1 een feit.

Vanaf dat moment lieten we echt ‘de kopjes hangen’ en werd het 1 minuut later al 4-1. Ook lieten we de mannen van Gierle steeds vaker en steeds verder naar onze goal komen en waren we eigenlijk toe aan rust. Misschien dat een peptalk van de trainer wonderen zou doen. Helaas kregen we toen juist nog een venijnige tegengoal na wederom een counter op een door ons genomen corner: 5-1.

Na de rust leken we te herpakken. Ondanks de wat grotere fysieke gesteldheid van onze tegenstanders (gemiddeld een kwart tot halve kop groter) wisten we via Jens en Remy door te dringen en helaas miste een heel mooi schot van Johannes juist de goal. In de 10e minuut na rust werd Johannes bediend met een mooie pass en hij wist deze bloemrijk te verijdelen: 5-2. Het leek er toch nog in te zitten deze middag.

Na het passeren van 3 verdedigers, miste Remy in de 12e minuut helaas een schot op goal. Lando overkwam hetzelfde in de 13e minuut. Ook al leek de verdediging van Meer in deze fase aan kracht te hebben gewonnen, kon helaas Jordi een nieuwe tegengoal niet voorkomen: 6-2. Vervolgens lieten we Gierle te gemakkelijk verder komen en volgden te snel de 7e en 8e tegengoals.

Jammer dat we vandaag te weinig samenspelend te veel gaten hebben laten vallen. Enkele momenten echter zag het er dan weer heel verzorgd uit. Als we de communicatie met elkaar op het veld verbeteren, moet dit team echt veel verder kunnen komen. Een perfecte uitdaging voor dit mooie stel gasten……

Ook het enthousiasme van het meegereisde publiek zou nog een ‘boost’ kunnen gebruiken. Op vele momenten vielen er angstvallige stiltes. Wellicht dat de kermis-voorbereidingen in Meer ook daar hun tol hebben geëist…. Derhalve zal er aan de meest enthousiaste supporter van dit team aan het einde van het seizoen een “Decibeker” worden uitgeloofd. Benieuwd wie deze zal gaan winnen…..