U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Meer - Merksplas (speeldag 3 op 21-09-2013)

Eindstand: Meer 5 - 1 Merksplas

De 3e wedstrijd van het seizoen op 21 september tegen Merksplas is een zeer solide wedstrijd geworden. Vanaf het begin af speelt Meer ver voor de eigen Keeper. Al in de 2e minuut komt een voorzet van Jenthe al mooi voor de goal van de tegenstander. Helaas is er niemand om af te ronden. In de 4de minuut een mooie corner van Lando maar de keper van Mersplas laat zich gelijk van zijn beste kant zien. In de 5de, 6de en 7de minuut zijn er nog aanvallen via Guus, Johannes en een opgerukte Jordi. Helaas gaat het telkens net fout voordat we kunnen afronden.
In deze fase kregen de mannen van Meir zelfvertrouwen. Merksplas loopt achter de feiten aan. Even komt Merksplas voorbij het middenveld maar Huub grijpt vakkundig in.Ook in de 10de minuut denken alle supporters dat we op voorsprong gaan komen. Helaas, de knappe pass van Johannes bereikt Brend wel maar het schot wordt gekraakt. Als de doelpunten uitblijven ,slinkt vaak het vertrouwen en na een minuut of 14 komt Merksplas iets meer in de wedstrijd. Gelukkig stak Oliver in bloedvorm en was hij de tegenstander  telkens een stapje voor. En zoals een voetballer in vorm hoort te doen, werd de bal nooit weggetrapt. Onderscheppen kijken en rustig passen. Dat was wat Oliver moest doen en wat hij deed.
De rust vanuit de verdediging gaf de aanval weer kracht. Het team begon te versnellen. Iedereen deed er een stapje bij. In de 18de minuut weer een mooie kans voor Meer. De verdediging werkt weg ,maar Seppe neemt de terug komende bal vol op de sloef. Helaas, net voorlangs. Een counter van Merksplas zorgt in de 20ste minuut voor het eerste echte gevaar van Merksplas. Maarja , ik heb het al verteld, Oliver is in vorm.
Het wordt steeds spannender. Niet dat we twijfelden over de uitslag, we voelden ons echt veel sterker, maar wanneer valt het 1ste doelpunt.
In de 22ste minuut besluit Rik de ploeg een verse impuls te geven. Brend en Huub mogen even rusten en Jarke en Jens V. mogen het plein op. Deze wissel (Rik heeft er verstand van) heeft direct resultaat. In de 23e minuut haalt Johannes de 0 van het scorebord. In de 25ste minuut weer een kans na een mooie dubbele 1-2 tussen Seppe en Jarke. Helaas gaat de afronding voorlangs. In de 28e minuut een mooie pass van Jenthe maar het schot van Johannes gaat net over. In de 29e minuut een diepte pass van Guus op Jarke. Ook nu gaat de bal net voor de goal langs.
We kunnen het verslag nog heel lang maken maar feit is dat de druk van Meir constant aan hield. Ik ga geen namen meer noemen. Iedereen speelde een Beere match. Er werd gewerkt en er werd gecoacht. Dat Mersplas nog tegenscoorde was voor een ieder een verrassing. Maar ook dat hoort bij het spel. Onze mannen speelden solide en de uitslag van 5-1 mocht er zeker zijn.