U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Sint Jozef - Meer C (speeldag 10 op 22-03-2014)

Eindstand: Sint Jozef 12 - 3 Meer C

Vandaag moesten we de verplaatsing naar Rijkevorsel maken om de sympathieke tegenstander uit St. Jozef partij te geven. Enkele weken geleden speelden we nog tegen hen en toen moesten we met 17-1 de duimen leggen tegen dit technisch sterk onderlegd team.

Tijdens de training op woensdag kwam staart Hannah ongelukkig ten val met een gebroken duim en tien dagen gips tot gevolg zodat ze helaas forfait moest geven voor deze wedstrijd. Spijtig voor Hannah en ook voor het team want Hannah was de laatste tijd echt wel goed bezig. Maar ze was dan vandaag maar de eerste supporter en bewaker van onze nieuwe mascotte !

Ook leuk voor onze meisjes was dat bij St. Jozef ook twee meiden op het wedstrijdblad stonden (Paulien en Soetkin)!

Nadat onze truitjes nog net op tijd in St. Jozef arriveerden (dank je wel Ilse !) kon de wedstrijd van start gaan. Zo goed we de voorbije weken acteerden zo slap was het vandaag! Gedurende de hele eerste helft kwamen we bijna altijd een stapje te laat of namen we niet de juiste beslissingen. De positieve agressiviteit die ons de voorbije weken kenmerkten ontbraken vandaag volledig. Van kwade wil was zeker geen sprake maar het zat er vandaag gewoon niet in terwijl er tegen het St. Jozef van vandaag zeker en vast iets mogelijk was geweest hadden we ons niveau van de voorbije wedstrijden gehaald. Het draaide echter anders uit en zo werd de rust gehaald met een 5-1 ruststand voor de blauwwitten. Het Meerse doelpunt werd gescoord door Nienke en we kregen ondanks ons matige spel nog verschillende mogelijkheden en echte kansen die helaas niet verzilverd werden.

Bij de aanvang van de tweede helft kregen we op de koop toe nog een stevige regenvlaag te verduren wat onze meisjes helemaal deed verkleumen. Onze supporters kwamen enkele minuten te laat uit de kantine en hadden maar eventjes 5 doelpunten van St. Jozef gemist wat ons plots op een 10-1 achterstand deed belanden. Ook de aanvang van de tweede helft was dus niet om over naar huis te schrijven maar eens de regenvlaag voorbij was kwamen onze meiden toch iets of wat in hun spel en gingen ze toch nog de strijd aan. Dit leidde tot verscheidene kansen waarvan Kato er eentje kon benutten. Zoals ook de voorbije weken het geval was was het doelkader ook vandaag niet onze beste vriend want we schoten vandaag maar liefst vier maal tegen de paal! Eénmaal kwam de bal van de paal terug in de voeten van gelegenheidspiloot Sophie maar zij slaagde er nog in om vanaf 1 meter op de keeper te besluiten. Even later was Sophie toch aan het feest toen ze de bal hoog en droog in het doel poeierde en zo onze betere periode met nog een doelpunt kon bekronen. Ook St. Jozef scoorde nog tweemaal zodat de wedstrijd met een 12-3 score werd afgesloten.

De conclusie van vandaag was dat het niet goed was en dat, als we ons niveau van de voorbije weken hadden gehaald, er hier veel meer had ingezeten. Ondanks ons matige verweer hadden we best nog meer kunnen scoren maar Dame Fortuna is de U9C niet zo goed gezind tegenwoordig met wederom 4 ballen op de paal ! Of zoals Frankie Vercauteren het zo mooi kan verwoorden : “er zat vandaag teveel afval in ons spel”.

De slappe prestatie van vandaag was bij onze meiden weeral snel vergeten toen ze van de délégé een extra bonnetje kregen nadat ondergetekende een weddenschap had verloren op training. Den délégé met zijn grote mond was ervan overtuigd dat hij alle strafschoppen van de meisjes wel zou pareren en dat wanneer er één iemand zou scoren de hele ploeg een extra bonnetje zou krijgen. Lange tijd ging het goed voor den délégé tot Nienke het niet beter vond om de bal keihard en onhoudbaar in de hoek te knallen tot groot jolijt van onze meisjes en tot minder jolijt van de portefeuille van ondergetekende.

De dag werd nadien nog mooi en leuk afgesloten door een delegatie van de U9C op de jaarlijkse spaghetti-avond t.v.v. de Meerse jeugd ! Dank je wel aan de aanwezigen voor een leuke avond.

De meiden die vandaag het wedstrijdblad haalden : Hayley, Sophie, Lore, Lotte, Larissa, Tooske, Kato, Jana en Nienke.