U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Vlimmeren - Meer C (speeldag 8 op 26-10-2013)

Eindstand: Vlimmeren 5 - 4 Meer C

Vandaag moesten we een bezoekje brengen aan Vlimmeren. Het 9-tal dat fris en monter, en stipt op tijd, op de afspraak verscheen waren Hayley, Sophie, Hannah, Kato, Lore, Tooske, Larissa, Lotte en Nienke. Ook de weergoden waren ons zeer goed gezind zodat alles aanwezig was om er een leuke wedstrijd van te maken.

De opwarming deed ons niet veel goeds beloven omdat er vaak nonchalant en niet geconcentreerd werd opgewarmd. Echter, de match draaide helemaal anders uit !

We waren nog maar net afgetrapt of Kato zette haar turbo op en kon meteen een foutje tussen de Vlimmeren doelman en staart afstraffen om zo onze roze duivels meteen op voorsprong te schieten, 0-1 ! Het vervolg van de eerste helft mocht er ook wezen. We staken geregeld onze neus aan het venster en het waren vooral onze speerpunten Kato en Nienke die het de verdediging van Vlimmeren zeer moeilijk maakten en tot verschillende kansen kwamen.  Na één van de vele aanvallende acties was het Nienke die onze score wist te verdubbelen, 0-2 ! Was het een droom of was het echt…. Een goede stevige kneep in de wang leerde me dat het realiteit was !

Ook Vlimmeren liet zich niet onbetuigd en het spel golfde mooi op en neer. Maar onze meiden gaven alles wat ze in zich hadden en speelden schitterend als blok, iedereen deed zijn duid in het zakje en was niet te beroerd om mee te verdedigen of mee aan te vallen waar nodig.

Ook werden er regelmatig pogingen ondernomen om samen te spelen, te passen en verzorgd te voetballen wat ons zeer tevreden stemde.

De keren dat Vlimmeren toch gevaarlijk kon zijn stond onze doelvrouw Hayley pal. Het leek wel alsof ze ergens een magneet had verstopt want werkelijk alle ballen redde ze met veel bravoure, was het niet met haar handen, dan wel met haar voeten of met haar lichaam. Ook het uitkomen en uitverdedigen van onze doelvrouw was vandaag subliem. Eén keer moest ze zich toch gewonnen geven zodat Vlimmeren terug in de wedstrijd kwam, 1-2.

Net voor de rust kregen wij nog mogelijkheden op meer maar o.a. Larissa kwam een teen te kort om haar doelpuntje mee te pikken.

Ook werden de meisjes tijdens de ganse eerste helft vooruit gestuwd door hard gillende (voornamelijk vrouwelijke) supporters en technische staf wat ongetwijfeld tot menig schorre keel heeft geleid. Kortom, we sloten de eerste helft af met een 1-2 voorsprong en het mag gezegd met de beste prestatie die de meiden dit seizoen al op de mat legden.

Tijdens de rust werd er zelfs, bij een overwinning, frietjes beloofd door onze twee trainsters, Petra en Tracy, maar werd er ook duidelijk aangegeven dat de wedstrijd nog niet gespeeld was ook al verkeerde iedereen in euforie.

De tweede helft werd ook scherp aangevat. Staarten Hannah en Sophie deden er beurtelings alles aan om de boel gesloten te houden, onze vleugels Tooske, Larissa, Lotte, Lore en Kato verdedigden en vielen aan waar mogelijk en Nienke lag op de loer om onze voorsprong uit te diepen.

Ook Vlimmeren liet zich niet onbetuigd maar steeds stuitten ze op een onklopbare Hayley die vandaag werkelijk geweldig keepte. Halverwege de tweede helft bracht Nienke ons bijna in extase toen ze de 1-3 binnentrapte !! Zou het dan toch gaan gebeuren? Petra en Tracy stonden al met één been in het frietkot maar dat was zonder Vlimmeren gerekend en zij scoorden eerst de 2-3 en wat later viel wat ongelukkig de 3-3.

Onze meisjes lieten hun kopje niet hangen en het was wederom Nienke die ons weer op voorsprong schoot, 3-4 !! De spanning nam met de seconde toe, en zeker toen Vlimmeren wederom langzij kwam met nog enkele minuten te spelen, 4-4. Het spel golfde op en neer maar helaas konden we onze kansen niet meer verzilveren, telkens net langs de verkeerde kant van de paal. Onze supporters schreeuwden nog wat ze konden maar onze meisjes hadden zeer veel energie verbruikt en net voor het einde scoorde Vlimmeren de winning-goal 5-4. De tijd was te kort om er nog een slotoffensief uit te persen zodat we met een eervolle nederlaag (wat voelde als een overwinning) terug huiswaarts keerden.

Na de dikke pandoeringen van de laatste weken was dit een geweldige opsteker met het  oog op de toekomst en de meiden kregen dan ook meer dan verdiend een extra bonnetje. Ook de frietjes zullen binnenkort nog wel volgen (winst of niet, dat maakt niet uit!).

Volgende week van hetzelfde tegen Oud-Turnhout.Een trotse délégé.