U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Flandria KFC (speeldag 13 op 24-11-2013)

Eindstand: Meer 3 - 3 Flandria KFC

Deze week kwam KFC Flandria het heilige gras van Meer opzoeken. In de rangschikking hadden beide ploegen evenveel punten dus het opgekomen publiek zich verwachten aan een spannende match.
We zijn nog geen minuut bezig wanneer Koen Koyen de bal op de linkerflank aangespeeld krijgt. Hij verstuurd een lange voorzet naar de 2e paal, waar Glenn Verpoorten goed geinfiltreerd was en met een volley de bal in doel doet verdwijnen. Een zeer vroeg doelpunt dat door de helft van het stadion (inclusief vader Verpoorten) niet gezien werd. Door de snelle 1-0 stand, was het duidelijk dat we een wedstrijd zouden krijgen waar beide ploegen met open vizier zouden spelen. Dit resulteerde soms in mooie acties langs beide zijden. We moeten echter wachten tot op het kwartier wanneer Flandria écht een eerste keer gevaarlijk kan zijn. Stijn Lauwers kan de bal vanop de flank inspelen naar Mike Van Engelen, en de parttime zaalvoetballer kan makkelijk indraaien en de bal onder Marijn Van Gastel in doel verwerken: 1-1 in de 16e minuut. Niet veel later zijn we alweer aan de overkant, waar Kenneth van Aelten in balbezit komt op de punt van de grote baklijn. Met een subtiel lobje weet hij Christian Vissers vrij te spelen die de 2-1 op het bord kan brengen met een lage schuiver (18’).
Het spel gaat goed op en neer en KFC Flandria kan een 2e grote kans versieren. Vanop de rechterflank kunnen ze afwerken op doel, maar daar staat een goede keeper die de bal kan keren.
In de 30e minuut is het echter wel weer raak voor de bezoekers. Een identieke actie dan bij het eerste doelpunt, maar nu is het Ben Aerts die wegglijdt en zo Robin Hakkens alle tijd en ruimte geeft om een hoek te kiezen. Dit blijkt een koud kunstje te zijn en zo hangen de bordjes aan het einde van de eerste helft terug gelijk.
In het begin van de 2e helft is het de beurt aan Flandria om de tegenstander koud te pakken. We zijn maar enkele minuten bezig wanneer balverlies centraal op het middenveld de thuisploeg in de problemen brengt. Kersten Aerts komt zo alleen voor Marijn die voor de 3e maal de bal laag voorbij zich ziet gaan. Het valt op te merken hoe gelijkend alle drie de uitdoelpunten waren. De match wordt nu bitsiger en beide ploegen beseffen dat een verlies absoluut uit den boze is. Naarmate er meer tikken en trappen worden uitgedeeld, begint ook de scheids van zich te laten horen. Maar in de plaats van zich bezig te houden met wat er op het veld gebeurt, is hij meer bezig met het berispen van de zijlijn en zo verliest hij langzaam de grip op de wedstrijd (gelukkig zonder invloed op de uitkomst).
We zijn al in het laatste kwart van de wedstrijd wanneer de druk van de thuisploeg eindelijk zijn vruchten afwerpt. Een actie vanop links bereikt de achterlijn waar de bal richting eerste paal wordt terug gelegd. Koen kan niet goed bij de bal, maar zonder het te beseffen zet hij zo de ganse verdediging op het verkeerde been. De afgeweken bal belandt aan het penaltypunt waar Christian Vissers klaarstaat om zijn 2e van de namiddag binnen te prikken. 3-3 in de 75 minuut. Bij deze stand krijgt elke club 1 punt, en dat is duidelijk niet naar de zin van beide trainers. Ze moedigen hun team aan te blijven aanvallen, wat resulteert in een ongeorganiseerde stormloop van beide kanten. Naast een resem kleine kansen noteren we nog 1 grote kans voor beide ploegen. Voor KFC Flandria is dat een hoekschop getrapt door Schurmann die Boeckx maar nipt over trapt (86’). Enkele minuten later is het aan Jef Swaenen om zijn kans te gaan. Hij komt naar binnen voor het schot maat dit wordt geblokkeerd. De afvallende bal komt bij Danny Pas, die de bal ineens op de slof neemt en eveneens zijn schot het doel ziet missen (88’).

We zagen vandaag een wedstrijd met veel doelpunten, veel inzet en soms mooi voetbal. Beide ploegen verdienden meer dan een punt, maar kunnen vrede nemen met het feit dat ook de tegenstander geen 3punten in de zak kan steken.
Volgende week spelen we op het veld van Horendonk, en dat op zondag (niet zaterdagavond) om 14.30u.

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Pieter Voeten, Wim Aerts, Gregory Carrasquet (55’), Ben Aerts, Robin Koyen (85’), Glenn Verpoorten, Wout Janssens, Kenneth van Aelten (71’), Christian Vissers, Koen Koyen// Sven Van Der Auwera, Jef Swaenen (55’), Florian Koyen (85’), Danny Pas (71’)

Verslag door: nr 20