U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer - Merksem FC (speeldag 15 op 08-12-2013)

Eindstand: Meer 3 - 3 Merksem FC

Vandaag werd de laatste wedstrijd van de heenronde gespeeld. Een confrontatie met de mannen van Merksem.
we spelen nog geen 2 minuten wanneer we een eerste wapenfeit noteren.  Een schot uit de tweede lijn van Merksem wordt door Marijn Van Gastel zeer knap van onder de deklat gehaald, een vroege waarschuwing voor de thuisploeg. De beginfase wordt gekenmerkt door zwak voetbal en veel (lange) ziekenhuisballen. In de 11’ wordt KFC Meer hier dan ook voor afgestraft, wanneer een onzorgvuldige pas richting doelman wordt onderschept door Dimitri Hendrickx. De ideale assist voor de bezoekende spits en een 0-1 stand. Merksem is in de beginfase superieur en maakt voetbal voor Meer zeer moeilijk door hoge druk.
Deze druk valt echter wat terug na het halfuur en ook KFC Meer kan dan laten zien dat ze ook kunnen voetballen. Veel kansen levert het niet op, maar nu blijft Merksem ten minste weg van geel-zwart doel.  In de 32’ minuut zien we wél een aanval die tot aan bezoekend doel draagt. De bal wordt gerecupereerd door Jef Leemans, die inlevert op de linker flank en zelf mee inschuift. Dit verwart de achterlijn van Merksem en zo komt Wout alleen op de baklijn te staan, waar hij met een droge knal de bordjes terug gelijk kan hangen, 1-1. Enkele minuten later is het aan Jef Swaenen om de bezoekende doelman op de proef te stellen na een inleidende actie via Koen Koyen en Wouter Laurijssen. Met meer geluk dan kunde kan de bezoekende doelman een doelpunt verhinderen en de bal ontzetten. Dit was meteen de laatste actie van een eerste helft met 2 gezichten.

Merksem komt terug goed uit de kleedkamer, net als in de eerste helft en na een corner komen ze enkele keren dicht bij een voorsprong. Er wordt echter zowel naast de bal gekopt als getrapt door Bilal El Moussaoui en zo blijft het  1-1. Juist voorbij het uur wordt een voorzet/trap verzonden vanop de flank en weeral moet Marijn alle zeilen bijzetten om de bal uit doel te houden. Een minuut later zitten we aan de overkant waar Christian Vissers een corner mag trappen. Deze gaat (zoals vaak) aan alles en iedereen voorbij, behalve een goed oplettende Wouter Laurijssen. Hij heeft tijd om de bal te controleren aan de 2e paal en de bal naast de doelman in doel te verwerken. Een licht gevleide 2-1 voorsprong. Na dit doelpunt wordt Meer duidelijk de betere ploeg, vooral omdat de moraal bij de tegenstanders enorm is gezakt na het tegendoelpunt. Er is geen druk meer, en al helemaal geen kansen. Ook langs de kant begint het gemor toe te nemen. Thuisspelers, scheidsrechter, lijnrechters, supporters  en zelfs eigen spelers worden niet gespaard van de scheldtirades die galmen in de tribunes, niet echt een voorbeeld van sportiviteit. In de 71’ mag Christian opnieuw een corner trappen. De indraaiende bal wordt aan de eerste paal overhoeks binnengekopt door Koen Koyen. Met deze 3-1 stand op 20 minuten van het einde leek het eerste goede resultaat in weken binnen handbereik. Er was niets dat erop wees dat Merksem nog een comeback in de benen had. KFC Meer leek dan ook heel makkelijk de wedstrijd uit te voetballen, tot in de 85e minuut. Uit het niets kan Hendrickx de aansluitingstreffer binnen tikken na een snelle actie op rechts die de thuisploeg leek te verrassen,  3-2 met nog enkele minuten te gaan. Na het doelpunt komt er echter terug beleving in de ploeg van’t stad, en ze stormen massaal naar voor. Dit laat enorme ruimtes in hun rug waarvan KFC Meer keer op keer niét kan van profiteren. En dan volgt het verhaal van het deksel en de neus: in een allerlaatste ultieme actie kunnen de bezoekers de bal binnenfrommelen nadat er veel te paniekerig verdedigt werd in de eigen 16 van Meer. Uitzinnige vreugde langs de ene kant, onwaarschijnlijke ontgoocheling aan de andere.
Dit gelijkspel mag dan misschien wel aanvoelen als een nederlaag, de realiteit is dat we 1 punt hebben gehaald tegen de 5
e uit de stand. Dit moet dan ook als positieve noot onthouden worden, hoewel dit natuurlijk een magere troost is.

Zoals gezegd was dit de laatste wedstrijd van de heenronde, die Meer op een 12e plaats beëindigd. Volgende week spelen we dus de eerste wedstrijd van de heenronde en wel tegen SK Schoten, op eigen veld. Aftrap om 14.30u en de club kan op momenten als dit alle steun langs de kant gebruiken.

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Pieter Voeten, Wim Aerts, Jef Leemans, Wout Janssens, Ben Aerts, Christian Vissers (85’), Jef Swaenen, Koen Koyen, Jelle Vervoort, Wouter Laurijssen // Pieter Vervoort (85’), Jef Adriaensen, Robin Koyen, Danny Pas

Verslag door: nr 20