U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Oosthoven KSK - Meer (speeldag 26 op 09-03-2014)

Eindstand: Oosthoven KSK 2 - 3 Meer

6 Punten achterstand met nog 18 punten te verdienen, dat waren de feiten voor de wedstrijd op het veld van KSK Oosthoven. De opdracht was simpel, vrank en vrij spelen tegen een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen heeft en dan zouden de punten vanzelf komen.

Er werd misschien iets té vrij aan de wedstrijd gestart. Na nog geen 5 minuten spelen loopt Jonas Vaes mooi tussen de lijnen en kan zo alleen op Marijn afgaan. De KFC-goalie kan met een snelle voetreflex echter de vroege achterstand voorkomen, iets wat al te vaak was gebeurd dit jaar. Het volgende heet standje vond ook plaats in de eigen 16. Na een corner kan Kerkhofs ongehinderd op doel koppen. Hij doet dit nagenoeg perfect maar via de grond en de vingertoppen van doelman Van Gastel belandt de bal uiteindelijk op de lat en kan het leer ontzet worden. Derde keer goede keer dachten ze bij Oosthoven. Nadat Vaes op snelheid de linkerflank had afgedweild, geeft hij de bal voor op Van Litsenborg die van kortbij Marijn fusilleert, 1-0. Een eerste Meerse kansje komt er nadat Steven Van De Vreede achteraan een ziekenhuisbal kan onderscheppen. Vanop de flank probeert hij de bal voor te geven, maar hij vindt een paars shirt in plaats van een geel. Een laatste wapenfeit uit de eerste helft zien we wanneer vanop rechts een voorzet/schot wordt gelanceerd door een Oosthovenaar. De bal, zeker bedoeld als voorzet, belandt op de paal, zodat een grotere achterstand met wat geluk kan vermeden worden.
Tijdens de rust wordt Gregory Carrasquet ingebracht voor een verdienstelijk spelende Robin Koyen. Het is ook direct Greg die aan de basis ligt voor een eerste mooie kans voor de bezoekers. Hij rukt op vanop zijn linksachterpositie, en zet zo Rashid in stelling. Die geeft een mooi doorsteekballetje op Wouter Laurijssen, die met de nodige finesse de bal mooi over de thuisdoelman wipt: 1-1. Een bedrijvige Steven laat zijn snelheid zien wanneer hij via de linkerflank zijn rechtstreekse tegenstander voorbijsnelt. Hoewel zijn voorzet geen Meerse voet vindt, is het wel duidelijk dat Steven een gigantische last is voor de thuisverdediging. Oosthoven komt er nu eigenlijk niet meer aan te pas, en na een mooie combinatie tussen Ben Aerts en Wouter Laurijssen verrast Rashid Moesant de achterlinie door uit de rug weg te lopen van de linksachter. De doorsteekbal van Wouter is perfect en Rashid verlengt de bal in doel. Zo komen we op een 1-2 voorsprong, iets wat al een tijdje geleden was. Oosthoven leek het geloof nu te verliezen en het werd duidelijk dat hier gewonnen moést worden. Enkele minuten na de treffer van Rashid zien we hem opnieuw opduiken in de vijandige baklijn. Nadat Steven Van De Vreede weeral alles en iedereen afhield met zijn sterke lichaam, liet hij ons ook nog even zien dat het bij hem ook niet aan subtiliteit ontbreekt. Met een listig balletje zet hij Rashid op weg naar de 3-1 voorsprong. Rashid ontwijkt eerst de doelman en hij kan nu de bal tot 2 maal goed leggen, alvorens de bal in doel te rammen (met Zwaneven in ons achterhoofd zeker geen slecht idee). In de 80
e minuut is het een laatste maal Steven die opzoek gaat naar zijn goaltje. Hij glipt door de buitenspelval en passert de doelman. De bal rolt iets te ver, waardoor Steven enkele malen moet kappen om doelman en verdedigers te ontwijken. Dit lukt hem ook maar hij is te uitgeput en hij knalt de bal ver over doel. Spijtig voor Steven die zo zijn ijzersterke match niet bekroond ziet met een verdiend doelpunt. In dezelfde minuut zien we eindelijk nog iets van de kant van Oosthoven. Een diepe bal zorgt voor opschudding bij de Meerse achterlijn. De spits kan de bal net een tikje geven vooraleer Marijn zijn lichaam kan werpen, hierdoor moet de spits uitwijken naar links en daar botst hij met Jelle Vervoort. Een ongelukkig contact maar volgens de scheidsrechter genoeg om de bal op de stip te leggen. De 11-meter wordt simpel omgezet waardoor de laatste minuten toch weer spannender worden dan ze zouden moeten zijn. Ondertussen kregen we bijna nog het deksel op de neus. Na een terugspeelbal (die er volgens niemand één was) kreeg Oosthoven de kans op een doelpunt. Bij Meer kropen ze allemaal in doel want de bal lag op de kleine baklijn. Vanuit een redelijk scherpe hoek werd de onrechtstreekse vrije trap genomen maar een uitlopende Wouter Laurijssen kon de bal met meer geluk dan kunde afweren. Zo werd een zware teleurstelling maar net ontweken, hoewel we in de tweede helft eigenlijk nooit echt het gevoel hadden dat we met minder dan 3 punten huiswaarts zouden keren. In de 93e
minuut blies de goed fluitende ref Van Duppen uiteindelijk af.
Met deze overwinning halveren we onze achterstand op de 13
e plaats, want Meerle kon, in tegenstelling tot Meer, geen punten rapen tegen Sint-Jozef. Met nog 5 speeldagen (Vrij Arendonk (2e), Flandria (8e), Nieuwmoer (16e), Horendonk (12e) en Merksem (3e) ) te gaan houden we onze kansen op het behoud gaaf.

Volgende week spelen we op eigen veld tegen Vrij Arendonk. De heenmatch, gespeeld op een zaterdagavond, eindigde op een 1-0 verlies na een goal in de 90e minuut. We speelden daar één van onze betere wedstrijden en dat moet vertrouwen geven voor de terugwedstrijd.

Zoals gewoonlijk zal de match op gang gefloten worden op zondag 15.00 uur. Tot dan!

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Wim Aerts, Robin Koyen (46’), Wout Janssens, Pieter Donckers, Ben Aerts, Koen Koyen, Rachid Moesant (90’), Steven Van De Vreede (89’), Jelle Vervoort, Wouter Laurijssen // Sven Van Der Auwera, Pieter Vervoort (89’), Gregory Carrasquet (46’), Danny Pas (90’)

Verslag door: Nr 20