U bekijkt het archief van 2013-2014Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: Merksem FC - Meer (speeldag 30 op 13-04-2014)

Eindstand: Merksem FC 3 - 3 Meer

 

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie was er voor beide ploegen geen belang meer voor het klassement. Merksem was zeker van de derde plaats en het daarbij horende promotie-eindrondeticket en KFC Meer was na vorige week ook al zeker dat ze de degradatie-eindronde moesten spelen. Een typische eindeseizoenswedstrijd was dan ook wat iedereen verwachtte.

De wedstrijd startte traag en al snel werd duidelijk dat andere zaken (kaarten en blessures vermijden) vandaag voor beide ploegen belangrijker waren dan de drie punten. Het duurde dan ook niet lang vooraleer er een eerste foutje werd gemaakt aan Meerse zijde. Een te korte terugspeelbal wordt gemakkelijk onderschept door Rodrigues en die heeft weinig moeite om doelman Van Gastel te omzeilen en de vroege voorsprong op het bord te zetten. Op het kwartier kan targetspits Steven Van De Vreede een corner puren uit een schijnbaar verloren situatie. Die andere aanwinst, Rachid Moesant, trapt een perfecte corner en Pieter Voeten kan volledig vrijstaand de bal via doelman en lat binnen werken. Geen twee minuten later is het weer warm in Meers doelgebied. Na matig verdedigen kan Rodrigues uit de draai een pegel richting doel vlammen. Van Gastel is echter alert en kan redding brengen met de voeten. Bij een lekker zonnetje kabelt de wedstrijd rustig verder en vaak is er naast het veld meer te zien dan op het plein. Net voor de rust zien we nog een actie op rechts van Pieter Donckers in combinatie met Van De Vreede. De geleverde voorzet belandt via het hoofd van Wout Janssens op het dak van het doel.
De tweede helft start net zoals de eerste: veel onverzorgd voetbal, weinig beleving en een gebrek aan de nodige concentratie (wat onze jongens uiteraard volledig vergeven kan worden na de knappe reeks die ze de voorbije weken hebben neergezet). Dit gebrek aan motivatie wordt dan ook al snel afgestraft door de thuisploeg. Wanneer de buitenspelval niet tijdig dichtklapt, kan wederom Rodrigues alleen op doel afgaan. IJzig kalm kan hij de 2-1 naast Van Gastel in doel leggen. Deze tegentreffer maakt de KFC blijkbaar wél wakker. Er wordt scherper verdedigt en ook de offensieve acties komen er beter door. Dit wordt benadrukt in de 60’. Na goed verdedigend werk kan Wout Janssens een snelle lange bal versturen richting sprintwonder Rachid. De bal vindt zijn weg tussen de 2 centrale verdedigers en Rachid zit sneller op de bal dan doelman Königer. Met een even subtiel als geniaal tikje kan Moesant de bal in doel werken. Erg lang blijven de bordjes toch niet gelijk hangen. 5 Minuten na de 2-2 mag El Moussaoui een vrije trap in de bezoekende rechthoek droppen. De bal valt net achter de verdedigende lijn waar Yves Isenbaert zijn maatje 48 net tegen de bal krijgt en de voorsprong via de lat opnieuw op het bord kan zetten. Dat ook Merksem niet 100% geconcentreerd op het veld staat zien we in de 75
e
minuut. Na een lange inworp van Steven Van De Vreede lijkt doelman Königer de bal gemakkelijk te kunnen plukken. Hij overschat echter zijn sprongkracht en gaat vlot onder de bal door. Deze misser verrast de Merksemse verdediging in die mate dat ze (zonder enige Meerse druk) de bal zelf in doel frommelen, een zeer bizarre goal, typerend voor deze wedstrijd. Het laatste kwartier wordt nog gedomineerd door de KFC, maar verder dan een te verre lob van Moesant en een kopbal van Janssens die voorlangs gaat, komen we niet. 
Zo eindigt deze laatste wedstrijd van de competitie in een billijk 3-3 gelijkspel. Beide ploegen konden zich hiermee verzoenen en zowel spelers als trainers genoten na de wedstrijd van een verdiende pint.

 


BELANGRIJK: Na de winstpartij van vorige week is KFC Meer verzekert van een plaats in de degradatie-eindronde. Na wat volgens sommigen een onmogelijke opdracht was, zijn onze jongens er toch in geslaagd om rechtstreekse degradatie te vermijden (de laatste 6 wedstrijden behaalden we 13/18 met een doelsaldo van +18). Ons seizoen eindigt NIET hier. De 3 ploegen (1 uit elke reeks) in 3e provinciale die 13e eindigde zullen onderling uitmaken wie volgend jaar (EVENTUEEL) in 4e provinciale zal uitkomen. De 3 ploegen in deze eindronde zijn KFC Meer (3e A), Excelsior Puurs (3e B) en KFC Pulle (3e C). Iedere ploeg zal thuis spelen tegen 1 ploeg en op verplaatsing bij de andere (slechts 2 wedstrijden in totaal dus). De ploeg die eindigt met het minste punten (en eventueel slechtste doelsaldo) zal EVENTUEEL degraderen.
Indien in 4
e nationale C (bevordering) Vosselaar er in slaagt zich rechtstreeks te redden (plaats 12), ten koste van een niet-Antwerpse ploeg (Vlijtingen), zullen de ploegen in onze degradatie-eindronde allemaal in 3e provinciale uitkomen volgend seizoen. Mocht dit niet het geval zijn is er nog een kans dat alle ploegen in 3e blijven: Indien een Antwerpse ploeg in 4e klasse (bevordering) op plaats 13 eindigt (nu Vosselaar) speelt deze club ook een degradatie-eindronde. Mocht de Antwerpse ploeg zich via deze eindronde redden, blijven zowel Meer, als Puurs, als Pulle in 3e provinciale. In beide gevallen zal onze eindronde WEL gespeeld moeten worden.  De loting van de wedstrijden van de provinciale eindrondes gebeurt donderdagavond omstreeks 19.30u in het provinciaal KBVB-complex.

 

 

 

 

 

Op het wedstrijdblad: Marijn Van Gastel, Wim Aerts, Tom Van Der Hoofden (46’), Pieter Voeten (70’), Wout Janssens,  Pieter Donckers (86’), Koen Koyen, Rachid Moesant, Steven Van De Vreede, Ben Aerts, Wouter Laurijssen / Sven Van Der Auwera, Jef Adriaensen (46’), Florian Koyen (70’), Pieter Vervoort (86’)

 

 

 

Verslag door: Nr 20